IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Haziran 2010, 14:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PKK'dan 40 kiloluk bomba




Bombalardan ikisi etkisiz hale getirilirken, biri patladı. Teröristlerin karayoluna amonyum nitrat- fuel oil karışımı 40 kilo anfo bomba kullandığı belirlendi.
Tunceli’nin Pülümür bağlantılı Erzincan karayolunu bir grup PKK’lı terörist dün saat 19.00 sıralarında Çığ Tünelleri Mevkii’nde kesti. Teröristler içinde Tunceli’de memur olan bir kişinin bulunduğu otomobili durdurmak istedi. Otomobil sürücüsünün kaçması üzerine teröristler arkasından silahla ateş açtı. Teröristler daha sonra yoldan geçen araçları silah tehdidi ile durdurdular. Güvenlik güçlerinin hava destekli operasyon başlattığını anlayan PKK’lılar araçların dönüşlerine izin verdikten sonra karanlıktan faydalanarak dağlık alana kaçtı.
KARAYOLUNA 3 BOMBA TUZAKLADILAR
Güvenlik güçlerinin bölgede başlattığı hava destekli operasyonlar sürerken, karayolu yaklaşık 3 saat trafiğe kapalı kaldı. Tunceli 4’üncü Komando Tugay Komutanlığı’nda bağlı komandolar ile özel harekat timleri teröristlerin yol kestiği bölgeyi çembere aldı. Yol boyunca patlayıcı arama ve taraması yapan uzmanlar, Çığ Tünelleri Mevkii’nde teröristlerin karayoluna 2 ayrı bombalı tuzak kurduğunu tespit etti. Bombalar uzmanlar tarafından etkisiz hale getirildi. Daha sonra karayolu trafiğe açılıp araçların geçişine izin verildi.
ŞİDDETLİ PATLAMA
Pülümür İlçesi girişinde bekletilen içinde askerleri taşıyan sivil minibüslerin de bulunduğu araçlar, askeri zırhlı araçların eşliğinde Tunceli’ye doğru yola çıktı. Tunceli’ye 10 kilometre kala geceyarısı sıralarında teröristler yola döşedikleri patlayıcıyı uzaktan kumanda ile patlattı. Patlamada askerleri taşıyan sivil bir minibüs devrilip hasar görürken, saldırıda ölen ve yaralanan olmadı. Patlamanın şiddetiyle konvoyda bulunan araçların üzerine taş parçaları düştü. Konvoya eşlik eden komandolar, karayolunun sağ ve sol tarafındandaki ormanlık alanda teröristlerin bulunabileceği ihtimaline karşı buraları yoğun ateş altına aldı. Daha sonra devrilen minibüs tekrar yola alınarak konvoy Tunceli’ye hareket etti.
40 KİLOLUK BOMBA
Teröristlerin karayoluna amonyum nitrat- fuel oil karışımı 40 kilo anfo bomba kullandığı belirlendi. Teröristlerin bombanın patlamasını frekans karıştırıcı Jammer’ların önlememesi için 100 metrelik kablo kullandıkları belirtildi. Patlamada bölgede 4 metrelik bir çukur açıldığı görüldü.
Bu sabahın ilk saatlerinden itibaren teröristlerin kaçtığı alanlara Tunceli 4’üncü Komando Tugay Komutanlığı’ndan tamamı subay ve astsubaylardan oluşan profesyonel timler helikopterlerle indirilip izleri sürülmeye başlandı. PKK’lıların bulunabileceği alanlar da Kobra tipi helikopterlerle bombalandı.
HAKKARİ'DE ÇATIŞMA
Bugün saat 07.30 sıralarında yol güvenliği için bölgede mayın arama- taraması yapan time Hakkari- Çukurca karayolunun 50'nci kilometresinde bulunan Şine Dağı bölgesinden PKK'lı teröristler tarafından taciz ateşi açıldı. Uzun namlulu silahlarla açılan ateşe askerler, anında karşılık verdi. Çatışma yaklaşık 15 dakika sürdü. Bölgeye Hakkari Dağ ve Komando Tugay'ndan özel eğitimli komandolar sevk edildi. Kaçan PKK'lı teröristlerin yakalanması için bölgeye giden karayolu trafiğe kapatılarak kapsamlı operasyon başlatıldı.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 15 Haziran 2010, 16:09   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: PKK'dan 40 kiloluk bomba




Baslarina dussun ..

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
40, bomba, kiloluk, pkkdan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Almanya'da 250 kiloluk bomba Seth Haber Arşivi 0 18 Kasım 2014 12:26
200 Kiloluk Kadın Bomba gibi Patladı Thetis Haber Arşivi 0 07 Haziran 2012 19:13
4 bakanın geçiş güzergahında 20 kiloluk bomba PassioN Haber Arşivi 0 06 Mayıs 2012 16:21