IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Haziran 2010, 15:57   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
BDP'li Buldan ÖSYM'den pozitif ayrımcılık istedi




BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan "ÖSYM merkezinin önünde günlerdir öğrenciler sınav giriş belgelerini alabilmek için beklemektedir. OSYM Başkanlığını acilen bu öğrencilerin daha fazla mağdur olmamaları için önlem almaya ve göreve çağırıyoruz" dedi.Buldan "ÖSYM, öğrenciler arasında bölgesel ve sosyo-ekonomik düzey farklılıklarından dolayı ortaya çıkan eşitsizliklerin etkisini en aza indirmek için, pozitif ayrımcılık yaparak ölçme ve değerlendirme sistemini bir an önce yeniden düzenlemesi gerekmektedir" diye konuştu.
Buldan Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, sınav sisteminin ‘yapboz’ tahtasına dönüştüğünü ve adil olmadığını söyledi. Ücretsiz olarak sunulması gereken eğitim hizmetlerinin adım adım piyasaya açıldığını ve özelleştirildiğini kaydeden Buldan, yükseköğretimin yalnızca elitlerin iyi üniversitelerde okuyabildikleri ve iş sahibi olabildikleri bir yapıya dönüştüğüne dikkat çekti. Buldan şunları söyledi:
"Eğitim sistemi, ortaya çıkardığı sınıfsal farkların yanı sıra, çok büyük bölgesel eşitsizlikler ve adaletsizlikler de yaratmıştır. Sınavlarda başarılı olamayan bölge illerinde yaşayan öğrenciler, yıllardır anadillerinden uzak, baştan beri ötekileştirilerek, yok sayılarak, kaliteli ve nitelikli bir eğitim verme anlayışından uzak, asimile etmeye yönelik bir yaklaşımla; kalabalık sınıflarlarda, öğretmensiz ya da sürekli öğretmen değiştirerek, birçok olanaktan yoksun bir eğitim öğretim sürecinden geçirilmektedirler. Hakkari, Mardin, Kızıltepe, Van, Şırnak gibi Kürt illerindeki binlerce öğrenci kendi sınav merkezi tercihleri dışında Edirne, Malatya, Muğla, Trabzon hatta Kıbrıs gibi kilometrelerce uzaklıktaki illerde sınava girmek zorunda bırakılmıştı."
"ÖSYM POZİTİF AYRIMCILIK YAPMALI"
YGS sınavında öğrencileri sınav merkezi tercihleri dışında illere gönderen ÖSYM’nin şimdi de binlerce öğrenciye sınav giriş belgelerini zamanında ulaştıramadığını, sınavın ilk iki oturumuna iki gün kalmasına rağmen binlerce öğrencinin sınava nerede gireceklerini bilmediğini kaydeden Buldan, "ÖSYM Başkanlığını acilen bu öğrencilerin daha fazla mağdur olmamaları için önlem almaya ve göreve çağırıyoruz. Bu uygulamalar karşısında oluşan bütün demokratik tepkilere kulak tıkayan ÖSYM başkanlığı, bundan sonra benzer bir uygulamalara imza atılmaması, öğrencilerin kendi sınav merkezi tercihlerinde sınava girmeleri, sınav giriş belgelerinin sınava en az bir hafta kala, öğrencilerin sınavda başarılı olmaları açısından, ellerinde olmaları gerekliliği için gerekli hassasiyeti göstermelidir. Ayrıca ÖSYM, öğrenciler arasında bölgesel ve sosyo-ekonomik düzey farklılıklarından dolayı ortaya çıkan eşitsizliklerin etkisini en aza indirmek için, pozitif ayrımcılık yaparak ölçme ve değerlendirme sistemini bir an önce yeniden düzenlemesi gerekmektedir" diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 17 Haziran 2010, 16:22   #2
Pentagram
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: BDP'li Buldan ÖSYM'den pozitif ayrımcılık istedi




O zaman o hep savunduğun halkına söylede bi'zahmet bu devletin elektriğini suyunu bilmem nesini kaçak kullanmasın Diyabakır'da belki o zaman devlet eğitimi ücretsiz yapar. İşiniz gücünüz ortalığı karıştırmak. Bir sürü zengin aşiret lideri var. Düğünlerde kilo kilo altın takılıyorken pozitif ayrımcılık olmuyorda eğitime gelince mi oluyor merak ettim doğrusu. Yapmayın o zaman 3'er 5'er çocuk o zaman devlet belki bir şeyler düşünür sizin için. Düşündüğü halde zaten nankörlük ediyorsunuz... Laf yapma sayın Buldan icraat yap.. Suyu bulandırma. Karanlığa bir mumda sen yak bi'zahmet. Oradakilerin fikriyatlarını sömürerek politika olmuyor.. 3 5 çapulcuyu yanına alıpta gaz vermekle ortalığı velveleye vermekle olmuyor bu işler... Sanki sadece Doğu'da mı var bahsettiğin çocuklardan?

 

 

Etiketler
ayrımcılık, bdpli, buldan, istedi, pozitif, Ösymden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadınlara pozitif ayrımcılık suç sayılıyor Feronia Ah Kadınlar 0 16 Mart 2010 11:16