IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Haziran 2010, 14:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Koçtaş yüzde 20 büyüyecek




Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Ömer Bozer, Koçtaş’ta 2010’da büyüme hedeflerinin yüzde 25 civarında, yüzde 20’nin üzerinde olduğunu belirterek, "Öyle de olacak gibi gözüküyor, şu ana kadar hedefler doğrultusunda gidiyor. Dolayısıyla 2010’u da aşağı yukarı 170 bin metrekare ile kapatırız " dedi.

Koçtaş’ın 27. mağazasının hizmete açılması dolayısıyla düzenlenecek törene katılmak üzere Afyon’da bulunan Ömer Bozer, sorularını yanıtladı. Koçtaş’ta 2009’un da krize rağmen 2008’e göre iyi gittiğini belirten Bozer, normalde ekonomik durgunluktan en çok etkilenmesi beklenen sektörlerden biri olmasına karşın geçen yılın 2008’e göre yüzde 20 büyümeyle gerçekleştiğini söyledi.

Bozer, büyümenin önemli bir kısmının yeni açılan mağaza kaynaklı olduğunu, geçen yıl 6 mağaza açtıklarını ve toplam metrekarelerine yaklaşık 25 bin metrekare civarında ekleme yaptıklarını dile getirdi.

Fırsatları da çok iyi değerlendirdiklerini ve 2009’da kendi beklentisinin üzerinde bir büyüme gerçekleştirdiklerini anlatan Bozer, şöyle devam etti: "Perakendede büyürken karlı büyümek kadar zorlu bir şey yok. Yani hele hele bazınız ufaksa. Biz 2005 yılı başında 5 mağazaydık. Şimdi 25 ile bitirdik 2009’u, inşallah 32 yapacağız bu sene sonu. Bu bazdan büyürken karlı bir şekilde büyümek zordur. Çünkü kaç mağazanız olursa olsun, ister 1, ister 20, belirli bir merkez organizasyonunuz var, o merkez organizasyonun belirli bir masrafı var.

Fakat bütün buna rağmen Koçtaş karlılıkta hem karlı oluyor hem de büyümesini devam ettiriyor. Karlılığı da son derece başarılı . Biz onu daha çok ’mağaza katkısı’ dediğimiz şeyle ölçüyoruz. Yani her mağaza toplama ne kadar katkı yapıyor, genel giderlere merkez giderlerine, mağaza cirosu üzerinden ne kadar katkı yapıyor. Öyle zannediyorum ki bizimki Avrupa standartlarının da birkaç puan üstünde." Bozer, bu yıl sonuna kadar Koçtaş’ta toplam 170 bin metrekare alana ulaşacaklarını, bunun da 5 senede 6 katına yakın bir büyümeyi gösterdiğini ifade etti.

"CİRODA 850 MİLYON LİRA SEVİYESİNİ AŞMAYI HEDEFLİYORUZ"-

Ömer Bozer, 2010 yılı hedeflerine ilişkin de, "2010’da büyüme hedefimiz yüzde 25 civarında, yüzde 20’nin üzerinde. Öyle de olacak gibi gözüküyor, şu ana kadar hedefler doğrultusunda gidiyor, dolayısıyla 2010’u da aşağı yukarı 170 bin metrekare ile kapatırız. Mağaza açma planı 4 tane ama tahmin ediyorum 6 veya 7 olabilir" diye konuştu.

Ciroda da 2010 yılında geçen yıla göre yüzde 20’nin üzerinde büyüme göstereceklerini belirten Bozer, "850 milyon lira seviyesini aşmayı hedefliyoruz" dedi.

Bozer, Koçtaş’ın 5 senelik hedeflerine ilişkin ise her sene yüzde 25-30 civarı bir büyümeyi hedeflediklerini bildirdi.

-"İSTİHDAM, MEMLEKETİN DÜNYANIN EN BÜYÜK SORUNU"-

İstihdama da çok önem verdiklerini vurgulayan Bozer, şöyle devam etti: "İstihdam hakikaten memleketin en büyük sorunu, dünyanın en ciddi sorunu. Bu kriz işte ’bitti’ deniyor, ’bitmedi’ deniyor. Bir tane kalıcı şey var dünyada, Türkiye’de; işsizlik. Hem sosyal hem ekonomik ciddi bir sorun.

Dolayısıyla önemsenecek bir şey tabii ki.

Koçtaş’ta şu anda istihdamda 2 bin 400- 2 bin 500 civarındayız. Biz her sene dolaylı-doğrudan, aşağı yukarı bin kişiyi ilave istihdam ediyoruz. Bu sene de öyle olacak."

-"YURT DIŞINDA ÖNEMLİ BİR FIRSAT ÇIKARSA DEĞERLENDİRİRİZ"-

Bozer, Koçtaş’ın yurt dışına açılması konusunda da böyle bir plan için şimdilik erken olduğunu belirtti.

"Çünkü perakendede bulunduğunuz yerde belirli bir büyüklüğe ulaşırsanız ancak bir şey ifade ediyor, dolayısıyla ’herhangi bir yerde bir mağaza açayım da bir bakayım’ demekle olmuyor" diyen Bozer, "Türkiye’de çok alınacak yol var fırsat açısından. Ama belki önemli bir fırsat çıkarsa yakın çevremizde değerlendirebiliriz. Şimdilik biz Türkiye pazarına odaklıyız, burada büyümemizi sürdürmeye devam ediyoruz. Yakın bölgelerde iyi bir fırsat bulursak değerlendiririz, sadece o açıdan..." şeklinde konuştu.

-"BİZİMKİ EV GELİŞTİRME SEKTÖRÜ, FARKIMIZ O"

- Faaliyet gösterdikleri sektöre "Yapı marketi sektörü" denildiğine işaret eden Bozer, şunları kaydetti: "Bizimki ’ev geliştirme’, farkımız o. Biz burada ev geliştirme mağazası olarak müşteriye hizmet veriyoruz. Daha işin yumuşak tarafı ile sert tarafı, derler ya işin hard tarafı var soft tarafı var, örnek vermek gerekirse, matkap, çimento, seramik sert tarafı, dekoratif malzemeler, ev tekstili vesaire işin yumuşak tarafı. Bizde bu denge çok daha iyi rakiplerimize göre. Dolayısıyla müşterilerimiz de hanım müşteri ağırlıklı. Mal çeşidi açısından bizde bu denge sektöre göre daha iyi oturmuş vaziyette. Dekorasyon malzemeleri, ev geliştirme malzemeleri, mutfak olsun, bahçe mobilyası olsun, ev tekstili olsun, bunlar bizde daha dengeli bir vaziyette. Bundan dolayı zannediyorum müşteri yapımız farklı.

Daha hanım ağırlıklı ve genç ağırlıklı bir müşteri yapımız var.

Tabii ki kurumsal müşterilerimiz, ticari müşterilerimiz var ama genelde ev tüketicileri... Üçüncüsü bizim bir müşteri yönetim programımız var, Koçtaş kart var, Parolu kart var. Bu sayede bizdeki 2 milyon müşterinin alışveriş alışkanlıklarını, ne alıyor ne almıyor çok iyi takip edip ona göre daha vurucu ve netice getiren promosyonlar yapma şansına sahibiz." -EV YENİLEME HİZMETİ- Koçtaş’ta müşterilerine ev yenileme, tadilat hizmeti de sunduklarını anlatan Bozer, bunun şu anda belirli büyük mağazalarda bulunduğunu söyledi.

Bozer, "Diyelim ki evinizi baştan aşağı tadilata sokuyorsunuz veya mutfağınızı tadilata sokuyorsunuz. Bu servisi komple verebiliyoruz sigortalı bir şekilde ve çok da hızlı büyüyor. Yani bize teslim ediyorsunuz evi, projelendiriliyor, malzemeler seçiliyor, ekip içeriye giriyor ve çok kısa bir süre içerisinde evi tamamlıyor" diye konuştu.

Tadilat için tek tek ustalarla uğraşmanın ne kadar zor olduğunu yaptıranların bileceğini vurgulayan Bozer, Koçtaş’ın faturalı bir şekilde rekabetçi fiyatlarla bu hizmeti gerçekleştirdiğini, bu alanda talebin giderek büyüdüğünü anlattı.

-"2010’DA 40, 2011’DE 50 MİLYON DOLAR YATIRIM HEDEFLİYORUZ"-

Koçtaş’ın Afyon’da açacağı mağazaya da değinen Bozer, 4 bin 500 metrekare alana sahip olan bu mağazayla Afyonlular’a yaşam kalitelerini artıracakları ürünler sunacaklarını ifade etti.

Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu da, bu sene açacakları mağazaların Adapazarı ve Gebze ile Ankara’ya bir mağaza daha olduğunu belirterek, bunun üzerine en az 2 mağazayı daha ilave etmek için çalıştıklarını söyledi.

Afyon’daki mağazalarının Koçtaş’ın 27. mağazası olacağını dile getiren Özpamukçu, "Afyon, Türkiye’nin önemli bir kavşak noktası. Böylece Anadolu’da açtığımız mağazalara bir tanesini daha ilave etmiş olduk. ’Anadolu’da da gelişme hızımızı artıracağız’ diyorduk, Afyon bu konuda da önemli bir ilimiz.

Afyonlular’ı İstanbul’daki İzmir’deki gibi iyi bir hizmet ve uygun fiyatlarla buluşturmayı istiyoruz" dedi.

Afyon mağazasıyla birlikte toplamda 140 bin metrekareye ulaştıklarını, yıl sonunda 170 bin metrekareye ulaşmayı hedeflediklerini bildiren Özpamukçu, "2010’da yatırımlarımız 40 milyon dolar seviyesini bulur. Gelecek yıl yaklaşık 50 milyon dolar yatırım hedefliyoruz" diye konuştu.

Ev yenileme hizmetini şu anda 7 büyük mağazada uyguladıklarını dile getiren Özpamukçu, "En son Antalya’daki büyük mağazayı da devreye aldık. Bodrum mağazası da bu sene hedefimiz içerisinde. Yani 8 büyük mağazada bu uygulamaya geçmiş olacağız. Büyük mağazalarda olmak üzere yürütüyoruz süreci şu anda" diye konuştu.

Özpamukçu, ulaştıkları bayan müşteri sayısının yaklaşık yüzde 55 seviyesinde olduğunu da kaydetti.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
20, büyüyecek, koçtaş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fonksiyonel gıda pazarı yüzde 25 büyüyecek Desmont Haber Arşivi 0 04 Aralık 2014 21:40
Türk ekonomisi yüzde 2,8 büyüyecek! Seth Haber Arşivi 0 26 Kasım 2014 12:13
iPhone dahada büyüyecek! Deep Apple 3 06 Ağustos 2013 12:56
Koçtaş Kataloğu Temmuz 2012 Liaaa Perakendecilik 0 08 Temmuz 2012 02:26
Koçtaş Kataloğu Haziran 2012 Liaaa Perakendecilik 0 01 Haziran 2012 17:51