IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Haziran 2010, 15:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Silivri'den kötü kokular yayılıyor!




Tutuklu sayısı 10 binin üzerine çıkan Silivri Cezaevi'nin altyapısı çöktü. Atıklar, Kula Deresi'ne, oradan da Marmara'ya dökülüyor. Bölgede seracılık yapan vatandaşlar tepkili, çevreciler ise yargıya gitmeye hazırlanıyor.


Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Ergenekon tutuklularının kaldığı Avrupa'nın en büyük cezaevi olma özelliğine sahip Silivri Cezaevi Kompleksi'nin kapasitesi artıyor. 9 olan cezaevi sayısı önümüzdeki günlerde 12'ye çıkacak. 9 bin olan tutuklu sayısı ise yeni yapılan cezaevleriyle birlikte 13 bine ulaşacak. Ancak cezaevinde alt yapı çökmüş durumda.

3 bin kişilik kapasiteye göre yapılan arıtma sistemi , cezaevindeki tutuklu sayısı 10 binin üzerine çıkınca iflas etti. Atıklar gizlice Kula Deresi'ne boşaltılıyor. Oradan da Marmara Denizi'ne dökülüyor. Dere güzergahında seracılık yapan çiftçiler ve yazlıkçılar ise isyanlarda. Vatandaşlar, kanalizasyon atıklarının yarattığı çevre katliamına duyarsız kalan yetkilileri mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

ÇEVRECİLER RAPOR HAZIRLADI
Silivri Çevre Derneği de, cezaevinin yol açtığı çevre kirliliğinin peşini bırakmıyor. Dernek Başkanı Ali Korsan ve yönetim kurulu üyeleri Emrah Maşalacı, Fatma Sarıbıyık, Lütfü Ertürk, Ertuğrul Akçaoğlu, Adem Akıncı önceki gün cezaevinin çevrede yarattığı tahribat ve kirliliği yerinde görmek için teknik bir ekiple inceleme yaptı. Kula Deresi ve civarında seracılık yapan çiftçiler ile derenin denize döküldüğü yerde evleri olan yazlıkçıların şikayetlerini dinleyen heyet, yaptıkları tespitleri rapor haline getirerek ilgili bakanlıklara gönderecek.

Dernek yöneticilerinden Fatma Sarıbıyık, 'Cezaevindeki mahkum sayısının iki katına çıkacağı söyleniyor. Yani şimdi yetmeyen arıtma tesisi, o zaman hiçbir işe yaramayacak. Böylece cezaevinin tüm atık suları, neredeyse hiç arıtılmadan dereye boşaltılmaya devam edilecek. Cezaevi yetkilileri bakanlıktan onay çıktığını ve arıtma tesisinin büyütüleceğini söylüyor fakat bunun gerçek olup olmadığı belli değil. Şu anda hiçbir hareket yok' diye konuştu.
MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINACAK
Adalet, Sağlık, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın yanıtlaması için iki yıl önce TBMM'ye soru önergesi veren CHP'li Sacid Yıldız da, konuyu yeniden Meclis gündemine taşımaya hazırlanıyor. Yıldız, '2008'de sekiz soruluk bir soru önergesi vermiştim. Sonuç olarak halledileceği söylenmişti ama aynı sorun geçen yaz da devam etti. Duyduğuma göre şimdi de bir şey yapılmamış. Biz de üzerimize düşeni yapacağız. Gerekirse bir kez daha soru önergesi vereceğiz' dedi.
ÜNLÜ İSİMLER KALIYOR
Sİlİvrİ Cezaevi'nde Ergenekon tutukluları Veli Küçük, Doğu Perinçek, Tuncay Özkan, İbrahim Şahin, 'Balyoz' soruşturması kapsamında Emekli Orgeneral Çetin Doğan ve Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısı Cem Garipoğlu gibi kamuoyunun yakından tanıdığı birçok ünlü isim kalıyor.
RESMEN ÇEVRE KATLİAMI YAŞANIYOR
Silivri'de iki yıldır çevre katliamı yaşandığını belirten Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, inceleme sırasında gördükleri manzarayı şöyle anlattı: 'Kula Deresi'ne ulaştığımızda gördüğümüz ilk şey, dere suyunun simsiyah aktığı oldu. Bu su, ne seralarda ne de tarlalarda kullanılabilir nitelikteydi. Olay sadece suyun siyah olması da değil. Bir defa bu suyu seracılar kullanamıyor. Derenin denizle birleştiği noktada denize girilemiyor. Son olarak derenin geçtiği güzergahta inanılmaz bir koku hakim. Çevrede görüştüğümüz vatandaşların tamamı bu durumdan şikayetçi. Biz, dernek olarak burayla ilgili hazırlayacağımız raporları ilgili bakanlıklara sunacağız. Eğer kısa sürede buna önlem alınmassa, katilamı yaratan kişilerle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.'

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kokular, kötü, silivriden, yayılıyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şuuru Etkileyen Kokular AftieL Parfüm 0 06 Haziran 2014 20:44
Kendinizi İyi Hissettirecek Kokular Elysian Parfüm 0 03 Haziran 2014 11:09
Büyülü Kokular AftieL Parfüm 0 29 Mayıs 2014 19:43
Erkekleri çıldırtan kokular! Sue Ah Erkekler 0 08 Mayıs 2012 18:48
Mona Lisa Gülüşlü Kokular.. Sevda Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 07 Ocak 2010 05:56