IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   ‘Palamut bol ve ucuz olacak’ müjdesi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/340352-8216palamut-bol-ve-ucuz-olacak8217-mujdesi.html)

Dilara 19 Haziran 2010 13:38

‘Palamut bol ve ucuz olacak’ müjdesi
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
PALAMUT balığının habercisi olarak nitelendirilen ‘vanoz’ olarak da adlandırılan palamutun küçüğü, mevsiminden önce hamsi çıkmaya başladı. Balıkçılar, bunun bir müjde olduğunu belirterek, bu yıl Kuzey Ege'de palamut bolluğu yaşanacağını söyledi.

Çanakkale'nin Geyikli iskelesinden denize açılan Kuzey Egeli balıkçılar, Karadeniz'den Ege Denizi'ne göçleri devam eden hamsi sürülerini takibe başladı ve bir sürüyü ağ ile çevirdi. Balıkçıların tekneye çektikleri ağın içinde boyları 12- 15 santimetre arasında değişen yaklaşık yarım kilogram ağırlığında, 25'e yakın palamut vanozlarına rastladı. Altınoluk iskelesine getirilen vanozlar, diğer balıkçıların ve halkın ilgisini çekerken, çok sayıda amatör balıkçı da vanozları tanıma fırsatı buldu.

S.S. Altınoluk Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Halil Ataç, vanozun mevsiminden önce görülmesinin ‘bolluk ve bereket’ müjdesi olduğunu söyledi. Ataç, yaklaşık 40 yıldan bu yana, bu mevsimde palamut vanozuna hiç rastlamadıklarını belirterek, “Palamut bu sene çok bol olacak” dedi.

Çocukluğundan beri balıkçılık yaptığı belirten Ataç, “Ben 50 yaşındayım. Böyle bir şey görmedim. Yaşlı reislere bu durumu sordum, inanmak istemediler. Palamut balığı bu dönemde yumurtada olması gerekirken, vanozların boyları 12-15 santimetreye çıkmış” dedi. 73 yaşındaki Orhan Çınar reisin, “Kırk yıl önce en erken vanozu 6 Temmuz'da gördüm” dediğini aktaran Ataç, “O yıl teknelerin palamutu taşımaktan yorulduğunu söylüyor. İnşallah bu yıl bol palamut tutucağız ve vatandaşlar da, eski günlerde olduğu gibi bol bol palamut yiyecek. Bol olduğu için de fiyatlar ucuz olacak. Beklentimiz bu yıl bereketli bir palamut sezonu geçirmek” diye konuştu.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:54.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net