IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Haziran 2010, 13:51   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Genelkurmay dün uyarmıştı




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Genelkurmay İletişim Başkanlığı’nın Hasan Tahsin Bilgi Merkezi’nde yaptığı basın toplantısına katılan Genelkurmay İç Güvenlik Harekat Dairesi Başkanı Tümgeneral Fahri Kır, terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini vurgulayarak son 4 ayın en önemli olayları ve verileri değerlendirmişti.

GENELKURMAY İç Güvenlik Harekat Daire Başkanı Tümgeneral Fahri Kır, toplantıda, bölücü terör örgütünün, insiyatifin kendisinde olduğu imajını güçlendirmek için, eylemlerini artırarak devam ettirmesinin beklendiğini söylemişti.

Fahri Kır, sözlerini şöyle sürdürmüştü. “Gerek doğrudan, gerekse kendisine müzahir unsurlarla çeşitli talepler ileri sürmekte olan bölücü terör örgütü, kendine göre sözde ‘eylemsizlik süreci’ olarak isimlendirdiği 01 Haziran 2010 tarihine kadarki dönemde, eylem profilini düşük tuttuğunu kamuoyuna göstermeye çalışmış ve daha çok mayınlı, riski az eylemleri ön plana çıkarmıştır.

Ancak, uzun süre hareketsiz kalan teröristler gevşeme ve dağınıklık göstermiş, örgütten kaçışlarda artış meydana gelmesi ve özellikle, kendilerini muhatap olarak kabul ettirme isteklerine dayanarak 01 Haziran 2010 tarihinden itibaren eylemlerini artırarak, Güneydoğu dışındaki bölgelere de yayma gayreti içine girmiştir.

Bu süreçte, bölücü terör örgütünün 4- 5 kişilik küçük gruplar halinde, riski az, nispeten kolay hedeflere saldırılar düzenlediği, mayınların yoğun olarak kullandığı ve uzaktan taciz eylemlerine ağırlık verdiği görülmektedir. Kalabalık gruplar yerine, küçük gruplarla ve daha geniş bir bölgede hareket etme düşüncesinin temelinde, yok olmama ve varlığını devam ettirebilme endişesi yatmaktadır. Bölücü terör örgütünün, kamuoyu ve tabanı üzerinde yeterli etkiyi sağladığını, süreci kontrol ettiğini ve inisiyatifin kendisinde olduğu imajını oluşturduğunu değerlendirdiği ana kadar, eylemlerini artırarak devam ettirmeye çalışacağı kıymetlendirilmektedir

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dün, genelkurmay, uyarmıştı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Genelkurmay'dan yalanlama Seth Haber Arşivi 0 10 Eylül 2014 11:41
Başkomutan Gül, son kez Genelkurmay'da Seth Haber Arşivi 0 07 Ağustos 2014 11:49
Genelkurmay'dan SON DAKİKA Collettivo Haber Arşivi 0 27 Temmuz 2008 22:44