IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Haziran 2010, 14:08   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başpolis rütbesi resmileşti




Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bir süredir üzerinde çalıştığı polis memurları arasında sicili temiz tecrübeli olanların Başpolis ve Kıdemli Başpolis rütbesi verilmesi, bugün Resmi Gazete’de yayınlanarak hayata geçti.
Emniyet Genel Müdürlüğüne 30 bin kadro ihdas eden kanun değişikliği, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayından geçerek bugün Resmi Gazete’de yayınlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü tahsis edilen bu 30 bin kadronun 20 binini polis ataması için, 10 bini de kıdemli başpolis ve başpolis ataması için kullanacak.
Aynı kanun ile Polis meslek eğitimine alınacaklarda yaş sınırı 27’den 28’e çıkarılırken, askerliğini yapanlarda 29 olan yaş sınırı da 30’a yükseltildi. Buna göre, en az 4 yıllık yüksek öğretim kurumları ve bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olan, sınav tarihi itibariyle 28 yaşından gün almayan erkek ve kadınlarla, askerliğini yapmış 30 yaşından gün almamış adaylar arasında yapılacak seçme sınavında başarılı olanlar, 6 aydan az olmamak üzere polis meslek eğitimine alınabilecek.
BAŞPOLİSLER GELİYOR
Kanun, polis teşkilatında Kıdemli başpolis memuru ve Başpolis memuru kadrolarını da getirdi. Emniyet Genel Müdürlüğünce ihtiyaç duyulması halinde, sicil durumuna bakılarak belirtilen kriterlere uygun olan polislerden en az 10 yıl görev yapan veya 35 yaşından gün alanlar başpolis memuru kadrolarına, başpolis memuru olarak 6 yıl görev yapanlardan da kıdemli başpolis memuru kadrolarına atama yapılabilecek.
Başpolis ve kıdemli başpolisliklere atamalarda, meslek kıdemi, eğitim düzeyi gibi unsurların yanı sıra yazılı sınav sonuçları esas alınacak. Kıdemli başpolis, başpolis memurundan, başpolis ise polis memurundan hiyerarşi açısından üstün olacak.
Bu arada aynı kanun ile Emniyet teşkilatında, bomba imhasında görev yapan polislerin bomba imha tazminatlarından, damga vergisi hariç hiçbir kesinti yapılmaması ve Polis Akademisi’nde öğrenim gördükleri için sigortaya geçen yetim öğrencilerin de bu aylıklarının, akademideki öğrenim süresince kesilmemesi getirildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başpolis, resmileşti, rütbesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tezkere jet hızıyla resmileşti Seth Haber Arşivi 0 03 Ekim 2014 01:05
Şehidin Rütbesi Yüksektir Lady Haber Arşivi 0 15 Ekim 2010 21:13