IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Haziran 2010, 03:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İthal danalar etin ateşini düşürmedi




Türkiye'de besiciliğin önemli merkezlerinden Konya'da Karkas etin fiyatı, nisan ayının sonunda başladığı düşme eğiliminin ardından ilk kez yükselerek 12,5 liradan 14 liraya çıktı.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Üst Birliği Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten, Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, Türkiye'de besiciliğin önemli merkezlerinden olan Konya'da, toptan Karkas et (yağlı) kesim fiyatının, ithalatın başlamasıyla birlikte geçen ayın sonunda 12,5 liraya kadar düştüğünü anımsattı.

Ancak toptan et fiyatlarındaki bu düşüşün kasaptaki et fiyatlarına yansımadığını savunan Karabulut, bugün itibariyle ise Karkas et fiyatının 12,5 liradan 14 liraya çıktığını, yağsız karkasın kilo fiyatının ise 15 liraya yükseldiğini söyledi.

Fiyatın artmasının en önemli nedeni olarak, "üreticinin 'fiyat daha da düşer' korkusuyla elindeki besiye gelmemiş hayvanları da kestirmesi" olduğunu belirten Karabulut, şunları kaydetti:

"Yaklaşık iki aydır fiyatlar hep düşmeye devam edince üretici, daha fazla zarar etmemek için, ithalat korkusuyla elindeki besiye gelen ya da gelmeyen hayvanlarını kesime verdi. Piyasada besi hayvanı azalırken ithal edilen et de tutulmadı, sonuç olarak yerli besi arzı yetersiz hale geldiği için yağsız Karkasın kilogram fiyatı 14 liraya çıktı.

'İthalata rağmen neden fiyat artışı var?' diye sorarsanız, İstanbul'da kasapların camlarında 'ithal et kesinlikle yoktur' diye levhalar var. Bu millet, neyle beslendiği tam olarak bilinmeyen hayvanların etini yemez, buna çok dikkat eder. Geçmişte böyle oldu, şimdi de durum budur."

Karkas fiyatı 12,5 liraya düştüğünde kasap ve market reyonlardaki fiyat aynı oranda düşmediği için karkas fiyatının 14 liraya çıktığı bugünlerde de perakende fiyatlarına bu artışın yansımasını beklemediklerini ifade eden Karabulut, "Ayrıca karkas etin şu an bulunduğu 14 lira seviyesi, besici için sürdürülebilir fiyattır. Zaten karkas etin fiyatının bu seviyenin üzerine çıkacağını da tahmin etmiyoruz" diye konuştu.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ateşini, danalar, düşürmedi, etin, İthal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ABD: O uçağı IŞİD düşürmedi Desmont Haber Arşivi 0 25 Aralık 2014 19:40
İşte Etin Yeni 'Prensleri' Cemalizim Haber Arşivi 0 29 Nisan 2012 10:22