IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Haziran 2010, 15:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Taş atan çocuğun babasını dinleyin




Adana'da ''polise taş attığı'' gerekçesiyle çocukları cezaevinde bulunan aileler, TBMM'de görüşmeleri süren ve kamuoyunda ''taş atan çocuklar'' düzenlemesi olarak bilinen kanun tasarısının yasalaşmasını ve çocuklarına kavuşmayı umuyor.
18 YIL ÖNCE ERUH'TAN GÖÇ ETMİŞ VE HAMALLIK YAPIYOR

Adana'daki Şakirpaşa Mahallesi'nde oturan ve hamallık yaparak evini geçindiren Mehmet Emin Ç. (41), AA muhabirine yaptığı açıklamada, kente 18 yıl önce Siirt'in Eruh ilçesinden geldiklerini ve hayat mücadelesinden başka bir düşüncelerinin olmadığını söyledi.
17 MAYIS'TA OĞLU TUTUKLANMIŞ

Ç, dört çocuğundan ikincisi olan F.Ç'nin (13), bir gösteride polisi taşladığı gerekçesiyle 16 Mayıs tarihinde gözaltına alındığını ve 17 Mayısta da tutuklanarak Pozantı M Tipi Kapalı Çocuk Cezaevi'ne gönderildiğini belirterek, ''38 gündür cezaevinde. Polise taş atmak iyi bir şey değil. Biz çocuklarımıza söylüyoruz. 'Onlar da insan, biz de insanız, aramızda ayrım yok' diyoruz'' dedi.
CEZAEVİNDE AĞLIYOR

Oğlu F.Ç'nin taş atıp atmadığını bilmediğini söyleyen Mehmet Emin Ç, ''Gözaltına alındığında Tarsus'taydım. Mutlaka eyleme katılmıştır. Ama ona da yazık. Boyu posu yok, minyon bir çocuk. Zaten cezaevinde ağlıyor'' diye konuştu.

''FARKINDA DEĞİLLER''

Çocukların yaşları itibariyle ne yaptığının tam olarak farkında olmadığını vurgulayan Mehmet Emin Ç, şöyle devam etti:
OYUN SANIYOR

''Hepimiz çocuk olduk. Arkadaşlarımız 'gel oyun oynayalım' derlerdi, gider oynardık. Ama bu eylemlerin onlar için oyun gibi olduğunu biliyorum. Mesela 3-4 çocuk 'gidelim polise taş atalım' diyor. Polise taş atmanın ne zevki var, ama ufak anlamıyor. İyi bir şey sanıyor, gidiyor.
DİPLOMASINI ALAMADI

Geçenlerde açık görüşüne gittim, onu orada görünce çok üzüldüm. Ağlıyordu. Yarın yine açık görüş var. Gitmek istemiyorum, üzülüyorum. Şimdi o içerde yatarsa belki daha kötü olacak. 'Beni yatırmışlar, hak etmemişim bunları' diyecek. Cezası bitip de çıktığında belki düzelemeyecek. Ben o zaman ne yapacağım? Çocuklar korkuyorlar, hem okullarından oluyorlar. F.Ç. ilköğretimi bitirdi ama diplomasını alamadı. Öğretmeni bana sorunca, cezaevinde olduğunu söyledim.''

Mehmet Emin Ç, kendileri ile birlikte çok sayıda ailenin TBMM'de görüşmeleri süren ve kamuoyunda ''taş atan çocuklar'' düzenlemesi olarak bilinen kanun tasarısının kanunlaşmasını beklediklerini belirterek, ''Beni içeri atsalar o kadar üzülmem ama 13 yaşındaki bir çocuğun cezaevinde olması doğru değil'' dedi.

'ONLARI TOPLUMA KAZANDIRMALIYIZ''

AK Parti Adana Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Fatoş Gürkan ise Adana Valisi İlhan Atış'ın açıklamalarına göre, şehirde yasa dışı gösterilere 200'e yakın çocuğun katıldığının belirlendiğini söyledi.
CEZA VERDİKÇE ÇOCUKLAR TOPLUMDAN UZAKLAŞACAK

TBMM'de görüşülen ''Terörle Mücadele Kanunu ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı''nın amacının, çocukları topluma kazandırmak olduğunu ifade eden Gürkan, ''Ne kadar fazla ceza verirseniz, bu çocuklar toplumdan o kadar uzaklaşacak. Belki birileri terör örgütüne kanalize etmeye çalışacak. Hiç ceza almamaları değil, yaptıklarına uygun ceza almaları hedefleniyor, bu cezalar tedbir mahiyetinde ve önleyici olsun, onları topluma kazandırsın isteniyor'' dedi.

Çocukların hata yapabileceğini, yanlış eylemde bulunabileceğini ifade eden Gürkan, ''Biz onları topluma kazandırmalıyız. Cezaevindeki her çocuk, diğer çocuklara kötü örnek olacak, daha fazla suç potansiyeli oluşturacak. Cezalar onları bu suçlardan uzaklaştıracak nitelikte olmalı'' diye konuştu.
ÇİÇEK TUTAN ELLER PROJESİ

Adana'da bu konuda başarılı çalışmalar yapıldığını belirten Gürkan, ''Valimiz İlhan Atış ve Vali Yardımcımız Halil Arslan, göç alan ve izinsiz gösterilerin yoğun olduğu mahallelerdeki çocukları topluma kazandırmayı amaçlayan 'Çiçek Tutan Eller Projesi' gibi çok önemli çalışmalar yaptılar. Bu tür çalışmalar sürüyor'' dedi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
atan, ÇocuĞun, dinleyin, taş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Taş atan çocuğun faturası aileye kesildi Seth Haber Arşivi 0 18 Kasım 2014 12:55
Drift atan sürücü ortalığı savaş alanına çevirdi: 4 yaralı Kaynak: Drift atan sürücü MasteR06 Haber Arşivi 0 16 Aralık 2013 22:48
Taş atan çocuk dedikleri çocuklarla yumurta atan çocuklar aynı çocuklardır. Hande Genel Paylaşım 0 15 Aralık 2010 17:09
Mutlaka Dinleyin Hasan Genel Paylaşım 4 23 Mayıs 2006 12:06