IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Haziran 2010, 15:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kahvecilerin umudu Anayasa Mahkemesi




İstanbul Umum Kıraathaneciler ve Kahveciler Esnafı Odası Başkanı Sadık Özpolat, Danıştay'ın, kıraathanelerde uygulanan sigara yasağını anayasaya aykırı bularak, bu konuda yasak getiren yasa hükmünün iptali için Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvurunun sonucunu merakla beklediklerini söyledi.

Özpolat ''Sigara yasağından sonra İstanbul'da 155 tane kahvehane kapatıldı'' dedi. Özpolat, yaptığı açıklamada, 19 Temmuz 2009 tarihinde getirilen yasaktan sonra kıraathane esnafının büyük bir sıkıntı içine girdiğini söyledi.

Türkiye'nin genelinde de aynı zamanda ekonomik bir sıkıntı olduğunu ve bunun da esnafı kötü bir şekilde etkilediğini öne süren Özpolat, ''Bir insan cebinde para olursa kahvehaneye gidip oturur ve oyun oynar. Kahvehane esnafının şimdi 2 sıkıntısı var. Biri ekonomik sıkıntı, diğeri de sigara yasağı. İkisi birleşince kahvehane esnafı tamamen bitti'' diye konuştu.

İstanbul'da odaya kayıtlı 12 bine yakın kıraathane ve çay ocağı olduğunu söyleyen Özpolat, şunları kaydetti:

''Danıştay'ın, kıraathanelerde uygulanan sigara yasağını anayasaya aykırı bularak, bu konuda yasak getiren yasa hükmünün iptali için Anayasa Mahkemesine yaptığı başvurunun sonucunu merakla bekliyoruz. Çünkü, sigara yasağından sonra İstanbul'da 155 tane kahvehane kapatıldı. Esnaf gerçekten büyük sıkıntıda. Yasak tamamen kaldırılmasa bile, biraz yumuşatılması lazım. Örneğin üzeri tente ile kapalı olan, yanları açık olan mekanlarda da sigara içmek yasak. Buralarda aslında sigara içilebilir. Kapalı mekan değil. Tabii ki sigara ve nargile çok zararlı. Bunu biliyoruz ve inkar etmiyoruz. Keşke hiç kimse içmese. Ancak, bu yasağa öncülük edenler gerçekten esnafa çok büyük bir zulüm yapmıştır.''

Özpolat, İstanbul'daki 12 bin esnafın her birinde yasaktan önce 1-2 elemanın çalıştığını kaydederek, ''Tabii yasakla beraber işler düşünce sadece kahvehaneler kapatılmadı, çoğu esnafımız işçisini çıkarmak zorunda kaldı. 12-13 bin kişi işsiz kaldı. İnşallah, Anayasa Mahkemesi bu kararı bozar ve sıkıntılı olan esnafımız sıkıntıdan kurtulur. Çok katı bir kural var, en azından bir yumuşama bekliyoruz'' dedi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anayasa, kahvecilerin, mahkemesi, umudu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir ses ver Anayasa Mahkemesi Seth Haber Arşivi 0 12 Ekim 2014 11:09
Anayasa Mahkemesi - Anayasa Mahkemesinin Görevleri Amelia Ödev ve Tezler 0 02 Eylül 2014 19:35
Anayasa Mahkemesi'nden CHP'ye Ret KarakıZ Haber Arşivi 0 27 Ekim 2011 10:09