IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Haziran 2010, 16:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türköne'ye göre en iyi general




Abant Platformu'nda konuşan Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne, Türkiye'de ordunun sadece siyasi konularda değil, aynı zamanda güvenlikle ilgili alanlarda da reformlara direndiğini savundu.
Türköne "En iyi general, savaşmadan zafere ulaşan komutandır. Bizde karşı çıkılıyor ama aslında askerlerin temel görevi tören yapmaktır." dedi.
Türköne" Askeri vesayet istemiyorsanız, askeri vesayet altına almak zorundasınız" diyerek siyasi otoritenin acilen TSK'yı reform etmesini istedi.

'Vesayet ve Demokrasi'nin ele alındığı Abant Platformu'nda 'Demokrasi ve Dış Güvenlik' başlıklı oturum gerçekleştirildi. Oturum başkanlığını Ahmet Turan Alkan'ın yaptığı toplantıya, Türköne'nin yanı sıra Lale Kemal ve Prof. Dr. Eser Karakaş konuşmacı olarak katıldı.
SAVAŞ İŞLERİ ASKERE BIRAKILAMAYACAK KADAR CİDDİ İŞ

İlk konuşmayı yapan Türköne, "Askerin uğraştığı savaş işleri, askere bırakılamayacak kadar ciddi bir iştir. Hizaya çekme tabiri askeri bir tabir. Askeri konuları, teorik düzeyde siviller askerler kadar iyi bilmeli. Batıya göre bizde askeri konuları çok iyi bilen insan sayısı çok az. Askeri konuları iyi bilmeden askeri vesayet altına almak çok zordur.
EN İYİ GENERAL
Ordular savaşmak için değil, caydırmak için kurulur ve beslenir. Askeri literatürde bir kavram vardır. En iyi general, savaşmadan zafere ulaşan komutandır. Bizde karşı çıkılıyor ama aslında askerlerin temel görevi tören yapmaktır. Bürokrasinin en güçlü olduğu yerlerin başında askerlik geliyor. Bunun için asker reform yapamaz. Bunun mutlaka siyasi otoritenin yapması gerekir." dedi.

"Bizde askerin en önemli görevi nöbet tutmaktır." diyen Türköne, şunları söyledi: "Bir nöbet yerinde 5 askere ihtiyaç vardır. Güneydoğu'da nöbet tutturuyoruz ve keklik gibi avlıyorlar. Batıda nöbet diye bir şey yok. Onun yerine kamera sistemi var. Askeri vesayet istemiyorsanız, askeri vesayet altına almak zorundasınız. 20 yıldır askeri reformdan bahsedilir. Barış zamanında kuvvetler, kendi komutanlıklarına bağlı. Savaşta kara, deniz, hava birleştiriliyor. Dünyada kara, deniz, hava yerine operasyonel komutanlıklar oluşturulmuş. Bu, barış zamanında da aynı durumda. Savaşların kazanılmasında artık asker değil, bilgi öne çıkıyor. Asker sayısının çokluğu cephede size bir şey sağlamıyor.
SİYASİ İRADE TSK'YI YENİDEN ŞEKİLLENDİRSİN
Çok ciddi bir reform gerekiyor. Bizim temel sorunumuz askerin siyaset üzerindeki vesayeti ayrı bir konu ama askerin ülke güvenliğini sağlamada gereken reformlara direniyor olması. Türkiye'nin dış politika reformu, orduyu buna göre tanzim edebilmek için güçlü bir siyasi iradesinin bunu gerçekleştirmesi gerekiyor. Dünyanın hiçbir ordusu reformu kendisi istemiyor."
PROFESYONEL ORDU

Profesyon ordu konusuna da değinen Türköne, Türkiye'nin profesyonel orduya geçmesi halinde 150-200 bin kişilik orduya ihtiyacı olduğunu söyledi. Türköne, vicdani retçiliğin ise ülkede kimseye anlatılabilecek kadar çok kolay bir iş olmadığını söyledi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 26 Haziran 2010, 23:11   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türköne'ye göre en iyi general




Bu adamın ne olduğu kime hizmt ettiğini hiç bir zaman anlayabilmiş değilim doğrusu.

 

 

Etiketler
en, general, iyi, türköneye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türköne'ye Atatürk'e hakaretten 1 yıl hapis yaSmin Haber Arşivi 0 01 Mart 2014 05:31
Mümtazer Türköne: Ben intikam istiyorum PassioN Haber Arşivi 0 15 Nisan 2012 20:23
Mümtaz'er Türköne : Andımızdaki Türk Kim N999 Haber Arşivi 1 27 Ocak 2012 20:35