IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Haziran 2010, 18:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türk papazlar ABD'lileri fena işletti




11 Eylül sonrası ABD'de ortaya çıkan "Türk papazlar" meğer sahtekarmış.. "Bizleri İsa kurtardı" iddiasıyla kitaplar yazan ve konferanslar veren Caner kardeşlerin balonu patladı..

Radikal hıristiyanların desteğiyle kurulan Liberty Üniversitesinde bu yolla uzun yıllar dekanlık kapan Ergun Caner hakkındaki iddialar doğru çıktı..

Konuyu yakından takip eden Taha Kıvanç takma adıyla yazan Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru, son gelişmeleri bugünkü köşesinde yazdı. 2002 yılında [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Caner kardeşlerin öz geçmişine şüpheyle bakan Kıvanç, "Caner Biraderler kimdir, tanıyanınız var mı?" diye sormuştu. Koru, şimdi de Caner'in nasıl rezil olduğunu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başlıklı yazısında anlattı.

İddiaları neydi? Bir dinadamı olan Türk babaları kendilerini birer 'mücahit' olarak yetiştirmek üzere kamplara göndermişti. Sonunda yolları 1978 yılında ABD'ye düşmüş, hayatını öğrendikleri Hz. İsa sayesinde Hıristiyanlığı keşfetmişlerdi."
(...)Müezzinlik yaparken İsveç'te tanışıp evlendiği kadından iki çocuk sahibi olmuş, sonraları gittiği ABD'de boşanmış Caner soyadlı bir müezzini bizde tanıyabileceklerden cevap beklerken, ses önce Londra'da yaşayan bir 'pijamalı gazeteci'den geldi. Mohammad Khan adlı araştırmacı 'Türk papazlar' diye de meşhur Caner Biraderler'in geçmişini deşince hayatlarının neredeyse bütün ayrıntılarında yalan söylediklerini bulup kendi internet sayfasında neşretti.

Bir kere Türkiye'de doğdukları ve büyüdükleri yalanmış; İsveç'te doğmuşlar ve kendilerini Müslüman olan babaları değil Müslüman olmayan anneleri büyütmüş... Karı-koca ABD'de boşanmış; aile ABD'nin Ohio eyaletine, çocuklardan büyüğün 15 yaşında olduğu 1978 yılında değil, henüz 11 yaşında olduğu 1974'te yerleşmiş...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Konuyu Londralı Khan'dan alıp Ergun Caner ve destekçilerine karşı topyekün bir savaşa dönüştüren ise Amerikalı bir bayan: Debbie Kaufman... Debbie Hanım, "Caner yalan söylüyor" diye başlayıp görevden alınmasını takiben "Bu konuda bir daha yazmayacağını" duyurduğu son yazısına kadar, "Ergun Caner hiçbir zaman iddia ettiği gibi Müslüman değildi, yalan söylüyor" demeyi sürdürdü.
Liberty University Amerika'da en radikal Hıristiyanların desteğiyle kurulmuş bir üniversite; Jerry Falwell Liberty Üniversitesi'nin her şeyi. Kendilerinin Türkiye'deki mücahit kamplarında 11 Eylül türü eylemler için yetiştirilmiş birer fanatik iken Hıristiyanlığı kabul edip kurtulduklarını söyleyen Caner Biraderler'e kapılarını sonuna kadar açıp iki fakültenin başına onları getirmişti Liberty...
Caner Biraderler'in 'sahtekâr' ve 'şarlatan' olduğu iddialarına karşı aylar boyu direndi destekçileri; sonunda kendi kurduğu komisyon karşı-iddiaların doğru olduğunu tespit edince Falwell ve Liberty daha fazla direnemedi.
Bir yalanın balonu da böyle patladı.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
abdlileri, fena, işletti, papazlar, türk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rum ve Ermeni papazlar birbirine girdi KarakıZ Haber Arşivi 0 29 Aralık 2011 09:23
Türk 'hacker'lar saygısız PAOK'a fena ders verdi Kungiman IF Ekstra 4 30 Ağustos 2010 01:05
İnternetten koca köyü fena işletti Lucifer Haber Arşivi 0 15 Şubat 2010 04:16