IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Temmuz 2010, 16:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Yürüyen Kale"lerin üretimi başladı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


BMC'nin Pınarbaşı Tesislerinde üretilen araçlar geçtiğimiz haftalarda firmanın Turgutlu Organize Sanayi Bölgesindeki test parkurunda denenmeye başlandı. Tatbikatı aratmayan testlerde araçların üstün performansları dikkatlerden kaçmadı. Araçların tamamının 2011 yılının Ekim ayına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edileceği öğrenildi. Her ay belirli sürelerde Turgutlu'da test edilen askeri araçlar, özel olarak hazırlanan yüzde 100-70-60 ve 30 eğim tırmanma parkurları, 100 santime kadar su havuzundan geçme ve yüzde 30 yan eğim parkurlarından oldukça kolay geçiyor.

Yerli bir firma olan BMC'nin ürettiği araçlarda kullanılan malzemelerin yüzde 70'nin de yerli olması, Türkiye'nin otomotiv sektöründeki başarısını göz önüne seriyor. Şuana kadar, bin 859 askeri araçtan 124 adedinin Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslimatının yapıldığı ve aylık düzenli olarak teslimatların gerçekleştirileceği öğrenildi.

BMC Tarafından Pınarbaşı Tesislerinde üretilen Turgutlu'da gerekli testleri yapılan araçlar içerisinde 2.5 ton 4x4 taktik tekerlekli personel ve yük taşıma aracı, 5 ton 4x4 yük taşıma aracı, 10 ton 6x6 yük taşıma aracı, ve "Yürüyen Kale" olarak nitelendirilen mayına karşı korumalı araçların olduğu açıklandı.

YÜRÜYEN KALE

BMC, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyacı için NATO standartlarında üretilen en önemli araç olarak, 'Yürüyen Kale' olarak adlandırılan mayına dayanıklı zırhlı araçlar gösteriliyor. Araçlar, balistik tehditlere ve mayına karşı yüksek koruma özelliği ile dikkat çekiyor. Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşarlığı yetkililerinin, araçların performanslarını yakından görmek için Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi'ne geldikleri öğrenildi.

BMC'nin resmi internet sitesinde konuyla ilgili, "Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın Türk Savunma Sanayisini kurmak için en büyük temeli atmış olmasıdır. BMC, yüzde 100 milli ve Türk firması olması nedeniyle artık Türk Silahlı Kuvvetleri dışa bağımlı olmaktan kurtulacak, ambargolardan etkilenmeyecek, sınırsız operasyonel kullanım hakkını elde edecek, üçüncü ülkelere satış ve pazarlamada hiçbir sınırlamaya tabi olmayacaktır. Türk Silahlı Kuvvetleri bunun dışında geleceğe yönelik olarak ihtiyaç duyacağı yeni araçları da BMC'ye tasarlatarak geliştirme ve ürettirme imkanını sağlamış olacaktır. Bu, Türk savunma sanayisinin kurulması için atılmış tarihi bir adımdır" denildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başladı, üretimi, yürüyen kalelerin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sular çekildi, "kale" göründü Seth Haber Arşivi 0 21 Eylül 2014 13:41
"Nano"nun Üretimi Durdu Angel Otomobil Haberleri 0 03 Eylül 2008 16:12