IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Temmuz 2010, 16:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Akenerji'nin ilk HES'i üretime başladı




Trabzon'da, Araklı-Karadere havzasının orta kısmında inşa edilen ve 124 milyon dolara mal olan Akocak HES, Akenerji'nin 4 yıldan bu yana ağırlık verdiği yenilenebilir enerji yatırımlarının ilk meyvesi olma özelliği taşıyor. Akenerji, bu yıl içinde farklı bölgelerde toplam kurulu gücü yaklaşık 205 MW olan 4 HES'i daha devreye almayı planlıyor.

Akenerji Genel Müdürü Ahmet Ümit Danışman, Akocak HES'in ilk ünitesinin ticari üretime başlaması nedeniyle yayınladığı mesajda, üretimde kaynak çeşitliliğine ulaşmak ve yenilenebilir kaynakları ülke ekonomisine kazandırmak için bu yöndeki yatırımlara ağırlık verdiklerini vurguladı.

Halen 373 MW'lık aktif kurulu güce ek olarak, toplam 373 MW kapasiteli 8 adet hidroelektrik santralinin yatırımına devam ettiklerini belirten Danışman, "Bu çerçevede, 2006 Ağustos ayında inşaatına başladığımız Akocak HES Projemizde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı nezdinde kabul işlemlerimizi tamamlayarak ticari üretime geçtik. Akocak HES, 4 yıldır devam etmekte olan HES yatırımlarımızın ilk meyvesi olması nedeniyle de bizim için büyük önem taşıyor. Bu yıl içinde toplam kurulu gücü yaklaşık 205 MW olan Uluabat, Burç, Bulam ve Feke 2 santrallerimizi de devreye alacağız.

Bu sayede yenilenebilir enerji teminine doğru dev bir adım daha atmış oluyoruz. Devreye girecek olan santrallerimizle her yıl 646 bin ton, yani yaklaşık 31 milyon ağaca eşdeğer karbon emisyonunu engellemiş olacağız" diye konuştu.
100 MW'lık Uluabat HES'ten sonra Akenerji'nin yatırımını gerçekleştirdiği ikinci büyük HES olan Akocak, 81 MW kurulu güce sahip olacak ve yılda 257,44 GwH elektrik üretecek.

TÜRKİYE'NİN DÜŞÜŞÜ EN YÜKSEK 3. HES'İ


Karadeniz'in zorlu coğrafyasında çetin doğa koşullarına rağmen, yerel halkın can ve mal güvenliğine en üst düzeyde hassasiyet gösterilerek sürdürülen Erikli-Akocak Regülatörü ve Akocak HES inşaat çalışmalarında, yaklaşık 36 ay boyunca toplam 420 işçi mesai yaptı.
Akocak HES ayrıca, "Türkiye'nin düşüşü en yüksek 3. hidroelektrik santrali" olma özelliğini de taşıyor.

Akenerji Genel Müdürü Danışman, "Akocak HES'in devre alınmasıyla birlikte, 5 yıl içinde 3.000 MW kurulu güce ulaşmak hedefimizde önemli bir aşamayı daha geride bırakıyoruz. Akenerji olarak, enerji üretiminde kaynak çeşitliliğiyle enerji maliyetlerini optimize ederken, sektörde daha rekabetçi bir konuma ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

Yenilenebilir enerji konusuna verdiği önem kapsamında 2009 Eylül ayında Ayyıldız Rüzgar Elektrik Santrali'ni devreye alan Akenerji; 2012 yılına kadar kademeli olarak faaliyete geçmesi planlanan sekiz hidroelektrik santraliyle hem 1 milyon tonu aşan karbondioksit salınımını engelleme sözünü yerine getirmiş, hem de mevcut üretim kapasitesini 746 MW'a çıkarmış olacak.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
akenerjinin, başladı, hesi, ilk, üretime


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Parsan üretime 7 gün ara veriyor Cemalizim Haber Arşivi 0 01 Mayıs 2009 01:28
Parsan üretime 11 gün ara verecek Cemalizim Haber Arşivi 0 10 Nisan 2009 18:02
Parsan üretime 6 gün ara verecek Cemalizim Haber Arşivi 0 21 Mart 2009 02:26
Tofaş’ta üretime ara Angel Otomobil Haberleri 0 24 Eylül 2008 10:13