IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Temmuz 2010, 18:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Günay, Antalya'da




Saat 15.30 sıralarında Antalya Havalimanı'na inen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Akdeniz Turistik Oteciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatur, Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkanı Ahmet Barut ve turizmciler karşıladı. Havalimanından Antalya Valiliği'ne geçen Bakan Günay, bir süre Vali Altıparmak ile görüştükten sonra, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"RAKAMLAR İYİ GÖRÜNÜYOR"


2010 turizm sezonu ile ilgili soru üzerine Bakan Günay, "Rakamlar iyi görünüyor. Antalya'da bir kaza geçirdik, bir üzüntümüz oldu. Bunların tekrar etmemesini umuyorum. Bu yıl böyle gidersek Türkiye turizmi için güzel bir başarı sağlayacağız. Geçen yıl krize rağmen iyi bir yıl geçirdik" dedi.

"TEHLİKE ALTINDA"


UNESCO'nun dünya kültür mirasında olan İstanbul'un durumunu bir alt gruba düşürmeyi gündeme alması ile ilgili bir soruya, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Tehlike altında kültür mirası. Ne yazık ki bazı uygulamalar UNESCO ile bir tartışma yarattı İstanbul'da. Belediyenin yaptığı alt yapılarla ilgili itirazı var UNESCO'nun. Ben her vesile ile söylüyorum. UNESCO'nun yaptığı eleştirileri çok ciddiye alıyorum. Bizim yaptığımız işlerinde tarihi dokuyu korumaya özen gösteren ve bir yandan da hayatı
sürdürmeye yönelik ihtiyaçların devam etmesini sağlamaya çalışıyoruz" yanıtını verdi.

MÜZE KART UYGULAMASI


Bakan Günay, müze kart uygulaması ile ilgili ise şunları söyledi:
"Vatandaşlarımızın fiyatlardan etkilenmemesi için ve çok da iyi sonuç aldık. Satış yeri açmak için bir ihale yaptık. Buradaki mağazalar yenilenmeye başladı, bunun bir örneği Perge'de oluşuyor. Buralarda yapılan alt yapı 8 yıl sonra bize dönecek. Benzer bir uygulamayı gişelerde yapıyoruz. 48 müzede 50 noktada gişeler için özel sektörden destek alacağız. Dünyadaki tüm teknik uygulamalar yapılacak. Buna uygun bir alt yapı yapılacak. Bunun oluşması için hiç para ödemeyeceğiz. Kamunun kaynak harcamadan oluşturduğu bu alt yapı 6 yıl sonra tekrar kamunun olacak. Böylece her şeyden ciddi bir kalite yükselmesi sağlayacağız."

"TÜRKİYE TERÖRLE MÜCADELE EDERKEN TURİZMİNİ GELİŞTİRDİ"


Son dönemlerde yaşanan terör olaylarının turizme etkisi ile ilgili yönetilen soru üzerine ise Bakan Günay, "Terör olayları en fazla beni etkiliyor. Türkiye zaten son 20 yıl içinde terörle mücadele ederken bir taraftan turizmini geliştirdi. Terör olmasa Türkiye'nin batısında çok şey değişmez ama Doğu'da, Güneydoğu'da çok şey değişir. Mardin'de, Diyarbakır'da, Hakkari'de, Hakkari'nin dağlarında, Van'da, tüm bu coğrafyada büyük bir turizm potansiyeli var. Terör olayları özellikle Doğu ve Güneydoğu'ya yabancı ziyaretçilerin hatta yerli ziyaretçilerin gitmesini engelliyor. O bölgenin kalkınmasına, istihdamına, o bölgenin gelişmesine özellikle olumsuz katkı yapıyor. Terör asıl o bölgeyi, bir takım kişiler sözde o bölgenin haklarını savunduklarını, iddia ettikleri bölgeyi, olumsuz etkiliyor" diye konuştu.

"KÖTÜ SÖZ BENİ BAĞLAMIYOR"

Bakan Günay, Çanakkale'ye dikilen Hektor heykelinin Meclis'te gerginliğe sebep olmasıyla ilgili bir soruya ise, "Gelibolu da son yıllarda güzel bir kaynak ayrıldı. Çok şey yapıldı, fazlası yapılacak. Seyit Onbaşı var, Atatürk heykeli var. Hektor'un olması bunlarla çok çelişmiyor. Çömelen Hektor heykeli diye gönderme yapmış arkadaşımız. Kötü söz beni bağlamıyor" dedi.

Öte yandan, açılışı 7 Haziran tarihinde Verdi'nin 'Aida' operası ile yapılan 17. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, bu akşam Barbaros Dans Prodüksiyonu ile sona erecek. Barbaros Hayrettin Paşa'nın hayatının ve 16. yüzyılda Akdeniz'deki Türk deniz akıncılığının çağdaş dans ile anlatıldığı gösteride İstanbul, Ankara, İzmir ve Samsun Devlet Opera ve Balesi dansçıları rol alıyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
antalyada, günay


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Günay Milas'ta Cemalizim Kültür ve Sanat 0 31 Mart 2012 18:08