IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Temmuz 2010, 19:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Siirt'te şehit düşenler uğurlandı




Baskında şehit düşen Piyade Üsteğmen Mustafa Çuhadar ve Piyade Uzman Çavuş Yunus Berber için Siirt Havaalanı'nda düzenlenen törende konuşan Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, "Ben biraz evvel Mustafa'nın şehit olduğu yerdeydim, oradan geliyorum. Orada gördüklerimi eğer size söylemezsem Mustafa bize hakkını helal etmez. Dün akşam Mustafa'nın görev yaptığı yerde kendilerince hangi akla hizmet ediyorsa bir prestij olayı gibi planlayıp düşündükleri eylemi, Mustafa'nın bulunduğu mevzi ve onun yanındaki kahraman askerlerin sayesinde hakamete uğradılar. Mustafa şehit oldu, onun kızı yetim kaldı.

Esra şuan yetim bir şehit çocuğu. Biz onların hatırası önünde saygı ile eğiliyoruz. Verilecek bir hesabımız var ise vermeye hazırız. Ama aynı yerde insanları yel değirmenine saldırtır gibi hangi akla hizmet ile inandırıp ya da kandırıp gönderiyorlarsa gecenin karanlığında onlarda bıraktığı onlarca insanın hesabını maalesef hiç hissetmiyorlar. Her halde onların da anneleri ve babaları var. Onların da anne ve babaları var ama onları gönderenler hiç hesap vermeyi hissetmiyorlar.

O gecenin başka tanıkları da var aramızda, Doğan köyü kahraman korucuları var. 3 şehidimiz de o koruculardan var. Onlar ne yapıyordu, onlar da silah sesi duyar duymaz köylerinden çıkarak hem kendi arkadaşlarına nöbette olanlara hem de Mehmetçiğe yardım için koşuyorlardı. Hiç beklemeden, emir beklemedi onlar. Ama maalesef bir hain pusuda 3 korucumuz da şehit oldu. Onlara da Allah'tan rahmet diliyorum. Dolayısı ile uğurladığımız arkadaşımız Mustafa belki başka olabilecek çok daha vahim sonuçları önlemek, kahramanca orada görevini yapma konusunda kendisine söylediğimiz her kelimeyi, her vazifeyi fazlası ile yerine getirdi. Onunla iftihar edebilirsiniz. Ruhu şad olsun, başımız sağ olsun" dedi.


Törene Piyade Üsteğmen Mustafa Çuhadar'ın eşi, Elif isimli kızı ile ailesi de katıldı. Vali Musa Çolak, sınıf öğretmeni olan Esra Çuhadar ve 1,5 yaşındaki kızı Mehlika Nur'u sakinleştirmeye çalıştı.



Öte yandan, olay yerine giderken pusuya düşürülerek şehit edilen Şevket Babat, Halit Bulut ve Mehmet Kaplan adlı 3 geçici köy korucusunun cenazeleri, Doğan köyünde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Korucu yakınları sinir krizleri geçirdi. Cenaze törenine Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, Siirt Valisi Musa Çolak, Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Ali Şahin İşleyen, Emniyet Müdürü Celali Topuz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Karamık, korucu yakınları ve silah arkadaşları katıldı. Vali Çolak, şehit yakınlarına Türk bayrağına sarılı şehidin fotoğrafını hediye etti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
düşenler, siirtte, uğurlandı, şehit


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Eskişehirli şehit son yolculuğuna uğurlandı Seth Haber Arşivi 0 27 Aralık 2014 14:47
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı KarakıZ Haber Arşivi 0 19 Ekim 2011 21:54
Şehit polisler, memleketlerine uğurlandı İlker Haber Arşivi 0 18 Nisan 2010 12:06