IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Temmuz 2010, 19:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pitbull yasağı için açlık grevi başlattı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Saldırganlıklarıyla gündeme gelen pitbull cinsi köpekler başta olmak üzere kanunen üretilmesi ve sahiplenilmesi yasak olan hayvanların toplatılması, bulunduranlara ceza kesilmesi ve bu tür hayvanların internet üzerinden satışı ve dövüştürülmesinin engellenmesi yönündeki İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik, valiliklere gönderildi. Konuyla ilgili çalışmalar sürerken, bazı havyanseverler de tepkilerini farklı şekillerde ortaya koymaya başladı.

50 yaşındaki Faruk Seçer, söz konusu yasağın yürürlüğe girmesinin ardından 'Rocky' adını verdiği 5.5 yaşındaki köpeğinden ayrılmak zorunda kalmasına tepki göstermek amacıyla kentin göbeğinde 'açlık grevi' başlattı. Çankaya Mahallesi'ndeki bir sokakta eylem yaparak, yasağın iptali için imza kampanyası başlatan Seçer, köpeğiyle birlikte çekildiği resimleri eylem yaptığı yere asıp, 'Ne olur beni Rocky'imden ayırmayın', 'Köpeğimi İstiyorum' yazılı dövizleri taşıyarak sesini duyurmaya çalıştı.

Faruk Seçer, pitbulların toplatılması ve bu tür köpeklerin sahiplenilerek beslenilmesine yönelik yasağa karşı olduğunun altını çizerek, "Çünkü yaradanın yarattığına bir kul olarak karşı çıkmak, onu kısırlaştırmak ve neslini yok etmek; hiçbir kulun, hiçbir makamın, hiçbir iradenin gücü değildir. Bu güce ben karşı çıkıyorum. Her ne kadar; 'Pitbull vahşi' demelerine rağmen benim köpeğim gayet akıllı, zeki ve sahibine sadakat gösteren bir hayvan. Eğer bu cins köpekler, iyi ve ehil insanların elinde yetiştirilirse bir kediden farkı yok" dedi.

Köpeğini teslim etmemek için onu bir başka yere gönderdiğini ve bir dağ evinde beslendiğini anlatan Seçer, pitbull cinsi köpeklerle ilgili hazırlanan yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte kendisinin de dün itibariyle böylesi bir eyleme başladığını vurguladı. Bireysel olarak tepkisini dile getirdiğini ve karar geri çekilinceye kadar da 'açlık grevi'ni sürdüreceğini dile getiren Seçer, bu konuda hayanseverlerin de desteğini beklediğinin altını çizdi. Seçer, şu ana kadar 4 sayfalık imza topladığını ve insanların 'pitbull' tarzı köpek başladığını anlatmasına karşın yine de imza verdiğini, bunun da insanların duyarlılığını ortaya koyduğunu da sözlerine ekledi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
açlık, başlattı, grevi, için, pitbull, yasağı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Taş atan çocuklar için açlık grevi Lucifer Haber Arşivi 0 10 Haziran 2010 06:27