IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Temmuz 2010, 22:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bakan Bağış ve Eker yurda döndü




Devlet Bakanı Egemen Bağış ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Brüksel'de temaslarını tamamlayarak yurda döndü. Hava limanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bağış, "Terörle mücadele konusunda atılan adımlara ekonomik boyutlarını bahane etmek sadece abeste iştigaldir" dedi.


Brüksel'de düzenlenen AB uyum müzakereleri Gıda Güvenliği, Bitki ve Hayvan Sağlığı faslının açılması ile ilgili konferansa katılan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, temaslarını tamamlayarak özel Ata uçağı ile saat 16.30 sıralarında Brüksel'den İstanbul'a geldi. Brüksel dönüşü Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bağış, bir basın mensubunun "Paralı asker alımı ile ilgili bazı kesimlerden tepkiler var" sözleri üzerine şunları
söyledi:



"Dünyanın 16'ncı, Avrupa'nın 6'ncı en büyük ekonomisine sahip olan bir ülkede toplumun en hassas yarası olan terörle mücadele konusunda atılan adımlara ekonomik boyutlarını bahane etmek sadece abeste iştigaldir."
Gazetecilerin 500 bin profesyonel asker alımı ile ilgili sorularını yanıtlayan Bağış, "Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir ülkedir. Bunun ekonomik boyutu devletin diğer giderlerinin yanında, bütçelerinin yanında konusu bile yapılmaması gereken bir süreçtir. Milli Savunma Bakanlığımız bu konuda uzun süreden beri üzerinde çalışıyorlar. Verdiğimiz her şehitten sonra hepimizin içinin yandığı gibi, artık konusunda uzmanlaşmış emniyet kuvvetlerine kavuşmanın önemli bir mesele haline geldiği bu ülkede, artık bütün tarafların kabul ettiği, benimsediği bir fikirdir. AB üyesi ülkelerde de silahlı kuvvetler büyük ölçüde profesyonel kadrolardan oluşmaktadır. Türkiye de bu standartları yakalamak için bu konuyu ele almalıdır. Bu konuda gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra Bakanlar Kurulu'na gelir, orada tartışılır, Meclis'e gerekli yasalar sevk edilir" dedi.



Fasıl ile 27 AB üyesi ülkenin Türkiye'nin artık gıda güvenliği, veterinerlik ve bitki sağlığı konusunda AB standartlarını yakalamaya hazır olduğunu teyit ettiğini belirten Bağış, ''Gıda Güvenliği, Bitki ve Hayvan Sağlığı faslının açılmasıyla, bu 27 AB üyesi ülkenin Türkiye'ye, 'Sen bizim standartlarımıza yükselme noktasında gerekli adımları attın, senin Trakya bölgende şap hastalığı kalmadı. Hayvan sağlığı konusunda ciddi çalışmalar yapıyorsunuz. Tarım, hayvancılık ve bitkisel ürün konularında standartları yakalamaya başladınız' dediğini ifade ediyor'' diye konuştu.



Basın mensuplarının ''Türkiye'de bir kokoreç tartışması sürüyor. Bu faslın açılmasıyla Türkiye kokoreç yiyemeyecek mi?'' sorusu üzerine Bakan Bağış, ''Kokoreci afiyetle herkes yiyebilecek. Sadece yediği kokorecin hijyen, temiz, sağlıklı olduğundan emin olarak yiyecek. Onun için herkes rahat olsun, afiyetle yesin'' dedi.



Tarım Bakanı Mehdi Eker ise, ''Tabii bunu kokorece indirmek ne kadar doğru ama AB görüşmelerinde kimin ne yiyeceği, hangi gıdayı tüketeceği konusu yer almaz. Her ne yenecek, tüketilecekse benimsenen sağlık ve hijyen standartlarına uygun olup olmadığı sorunudur. Sağlık ve hijyen standartlarına uygun ise her türlü gıdayı tüketilebilirsiniz'' diye konuştu.
Tarım faslının açılması ile ilgili olarak da Eker, "Türk tüketicisi için büyük önem taşıyor. Türkiye'nin gıda hijyeniyle ilgili uygulayacağı standartlar konusunda, AB ile uyumlu bir çalışma dönemi başladı" şeklinde konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bakan, eker, ve, yurda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şampiyonlar yurda döndü atear Diğer Spor Branşları 0 16 Haziran 2009 09:53
Milliler Yurda Döndü!.. atear Milli Takımlar 0 06 Haziran 2009 11:41