IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Temmuz 2010, 09:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Turizmcilerden 23.59 yasağına isyan!




Çevre Bakanı’nın “23.59’da müzik sesini kapatmayan eğlence yerini kapatırız” açıklaması turizmcileri ayağa kaldırdı. Çeşme’de valiler ve belediye başkanları ile bir araya gelen turizmciler, en azından yasağın zamana yayılmasını talep etti.

ÇEVRE Bakanı Veysel Eroğlu’nun, 4 Haziran’da yayınlanan Gürültü Yönetmeliği’nin ardından “23.59’da müzik sesini kapatmayan eğlence yerini kapatırız” açıklaması turizmcileri ayağa kaldırdı.

Kuşadası, Bodrum, Marmaris, Didim gibi turistik yörelerde faaliyet gösteren turizmciler, “Bu karar bizi bitirir” diyerek isyan etti. Yönetmelikten sonra pek çok konserin iptal edildiği Çeşme’de rezervasyonlarda da ciddi düşüşler yaşandığını belirten turizmciler, uygulamanın zamana yayılmasını istedi. Önceki akşam Çeşme Kaymakamlığı’nda yapılan bu konudaki zirvenin ardından şu görüşler ortaya çıktı:

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel: Yoğun rezervasyon iptalleri yaşadık. Bu sorunun turizm sektörü ile işbirliği içinde çözümünden yanayız. ‘23.59’da işletmeler kapanacak’, derseniz işletmeler batar. Yüzlerce kişi işsiz kalır. Yönetmeliğin hayata geçirilmesi ise zamana yayılmalı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon: 23.59’da yat borusu mu çalalım? Bu kararın Bodrum gibi bir yerde uygulanması mümkün değil. Orta yol bulunamalı.

Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay: Böyle bir karar alınacaksa sezon öncesinde alınmalı ve işletmelere bildirilmeliydi. Bu karardan bir an önce geri dönülmeli.

Seyahat Acentesi Sahibi Hikmet Atilla: Büyük ve küçük otellerin çoğunluğu her şey dahil sistemiyle çalışıyor. Zaten bu sistemde para harcamayan turist bu kararla 23.00’ten sonra çıktığı otelden para harcamadan tekrar otele geri dönecek. Karardan vazgeçilmeli.

Turizm İşletmecisi Arda İnal: Bu yönetmelikle insanlara ‘eğlenmeyin, gülmeyin, müzik dinlemeyin’ deniliyor. Bu turizm tesislerine getirilen bir yasaktır. İnsanlar müziği çayırlarda mı dinleyecek?

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği yetkilisi Mehmet Akkuş: 25-30 milyar dolar turizmden gelir elde ederken bunu baltalamak yanlış. Eğlence engellenirse turist getiremeyiz. Bunu yargıya taşırız.”

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
2359, isyan, turizmcilerden, yasağına


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pitbull Yasağına hayir! Duyarli ol. Gravity Serbest Kürsü 5 23 Şubat 2012 21:17
ÖSS'de türban yasağına devam Lin Haber Arşivi 2 03 Nisan 2008 15:27