IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Temmuz 2010, 09:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şehidin son günde bile vatan aşkı




Son gününde izin verildiği halde, "Burada olduğum sürece her göreve çıkarım" dedi ve görevini sürdürdü.

Doğan Köyü’nde görevli Üsteğmen Mustafa Çuhadar Isparta’ya tayini çıktığı için, karısı ile kızını göndermişti. Son gününde izin verildiği halde, “Burada olduğum sürece her göreve çıkarım” dedi ve görevini sürdürdü.

1 GÜNDE 5 ŞEHİT

PKK, önceki gece köydeki askeri üsse 5 noktadan roketatar ve tüfeklerle saldırdı. Saldırıda üsteğmen ile Uzman Çavuş Yunus Berber de şehit oldu. Bir başka pusuda da 3 korucu şehit düştü, 12 terörist öldürüldü.

‘Burada olduğum sürece her göreve gitmeye hazırım’

ŞEHİT Üsteğmen Mustafa Çuhadar’ın (29) acı haberi Konya’da yaşayan ailesini yasa boğdu. Altınekin İlçesi doğumlu şehit Üsteğmen Çuhadar’ın tayininin Isparta’nın Eğirdir İlçesi’ne çıktığı, eşyalarını topladığı ve önceki gün (çarşamba) saat 18.00 sıralarında Konya’da yaşayan annesini arayıp “Gelininle torununu yarın gönderiyorum, akşam da ben çıkıp geleceğim, 3 gün kalıp Isparta’ya geçeceğim” dediği ve eşiyle kızını gönderdiği öğrenildi.

EŞYALARINI TOPLUYORDU

Şehit üsteğmenin öğretmen eşi Esra Çuhadar ve 1.5 yaşındaki kızı Melika Nur ile Şırnak’ta yaşadığı, yeni görev yeri Isparta’ya gitmek için eşyalarını topladığı belirtildi. Çuhadar’ın, “İzinlisin, göreve çıkma” diyen komutanlarına “Burada bulunduğum sürece her göreve çıkarım” dediği ve göreve çıktıktan sonra hain saldırıda şehit olduğu öğrenildi. Ailenin küçük oğlunun da Ankara GATA’da görevli üsteğmen olduğu öğrenildi. Üsteğmen Mustafa Çuhadar, ağustos ayında rütbe alacaktı.

Şehit eşi: ‘Sen olmasan da bayrağın olacak yatağımda’

Şehit Piyade Komando Üsteğmen Mustafa Çuhadar, memleketi Konya’da toprağa verildi. Eşi Esra, 1.5 yaşındaki kızı Melika Nur, annesi Kamuran ile babası Ertuğrul Çuhadar ve kardeşi Mehmet, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. 1.5 yaşındaki kızı Melika Nur, olan bitenden habersiz babasının cenaze törenini izledi. Acılı eş Esra Çuhadar, şehidin tabutuna dokunarak “Hayatım boyunca hiç bırakmayacağım seni. Alyansımı çıkartmayacağım. İlktin, sonsun benim için. Bundan sonra yatağımda sen olmasan da bayrağın olacak. Kızın seninle büyüyecek. Mutlaka geleceğim demiştin, böyle mi gelecektin benim yanıma?” dedi. Şehit üsteğmenin, eşi ve kızını önceki gün (çarşamba) memleketi Konya’ya gönderdiği, ayrılırken eşine “Allah razı olsun, bana bir evlat verdin. Hakkını helal et, ne olur ne olmaz. Ama mutlaka geleceğim senin yanına” dediği öğrenildi.

‘Mustafa olmasa daha vahim olurdu’

Şehit Piyade Üsteğmen Mustafa Çuhadar ve Piyade Uzman Çavuş Yunus Berber için Siirt Havaalanı’nda düzenlenen cenaze töreninde konuşma yapan Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş şunları söyledi:

“Ben biraz evvel Mustafa’nın şehit olduğu yerdeydim, oradan geliyorum. Orada gördüklerimi size söylemezsem Mustafa bize hakkını helal etmez. Eylem, Mustafa’nın bulunduğu mevzi ve onun yanındaki kahraman askerleri sayesinde hakamete uğradılar. Verilecek hesabımız var ise vermeye hazırız. Ama aynı yerde insanları yeldeğirmenine saldırtır gibi hangi akla hizmet ile inandırıp ya da kandırıp gönderiyorlarsa gecenin karanlığında, onlar da bıraktığı onlarca insanın hesabını maalesef hiç hissetmiyorlar. Onların da anne ve babaları var ama onları gönderenler hiç hesap vermeyi hissetmiyorlar. Arkadaşımız Mustafa belki başka olabilecek çok daha vahim sonuçları önlemek, kahramanca orada görevini yapma konusunda, kendisine söylediğimiz her kelimeyi, her vazifeyi fazlası ile yerine getirdi. Onunla iftihar edebilirsiniz, ruhu şad olsun başımız sağ olsun.”

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aşkı, bile, günde, son, vatan, Şehidin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aşkı Bile Aşmak Gerek Satuk Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 27 Nisan 2010 05:07
Vatan Aşkı Satuk Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 26 Nisan 2010 13:16
Aşkı Yüzünden İnancını Bile değiştirdi. Dilara Haber Arşivi 0 05 Eylül 2008 14:47