IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Temmuz 2010, 13:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Emniyet ve çevre, her şeyin önünde"





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çeşitli temaslarda bulunmak üzere dün Erzincan'a gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kütüphane ve dijital arşivleme sisteminin açılışına katıldı. Erzincan Belediyesi tarafından düzenlenen kahvaltının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, boğazlarda alınan tedbirler hakkında bilgiler verdi.

Yılda 55 bin geminin boğazlardan geçtiğini ve büyük çoğunluğunun ham petrol yüklü olduğunu hatırlatan Bakan Yıldırım, "Karadeniz sahilinde 8 tane devlet var, bunlardan bir kısmında petrol üretimi yapılıyor. Aynı zamanda Karadeniz içinde de petrol arama faaliyetleri devam ediyor.

Burada üretilen petrolün boğazlardan geçirilerek, Akdeniz'e oradan da dünyanın her tarafına dağıtılması söz konusu ve bu iş içinde yegane taşıma yolu boğazlar. Her yıl buradaki taşıma ihtiyacı artıyor. Dünyadaki tüketim artıyor, refah seviyesi artıyor ama boğazlar ne genişliyor, ne derinleşiyor. Boğazların fiziki yapısı, coğrafyası aynı" ifadelerini kullandı.

Emniyet tedbirlerini artırmak gerektiğini işaret eden Ulaştırma Bakan Binali Yıldırım, boğazlarda hem kuzeyden hem güneyden giren çıkan gemiler santim santim takip edildiğini ancak, bu yükün kaldırmayacak duruma geldiğini söyledi.

Bakan Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

"Biz diyoruz ki artık sürdürülebilir bir durum değildir. Şu anda yılda 150 milyon ton, 55 bin gemi geçiyor, bunların yüzde 20'si tanker, her geçişte ortalama 39 saatte bir arıza oluyor. Her 53 dakikada da bir gemi geçiyor. Tehlikenin ne kadar büyük olduğu ortada. Bunların hepsi bomba yüklü, 150 bin tonluk ham petrol tankeri, bir dümen kilitlenmesi veya makine arızası ile karşı karşıya kalınca, akıntının etkisi ile ters dönse boğazın yarısını kapatacaktır. Karadaki gibi değil, frene basayım da 100 metrede durayım. Suyun içinde makineler stop ettiği zaman durma mesafesi 1 kilometreden fazla. Dümen kilitlendiğini de düşününce, olayın vehameti çok daha net olarak ortaya çıkacaktır."

"BİZİM HASSASİYETİMİZ 13 MİLYON İSTANBULLUNUN HASSASİYETİDİR"


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım konuşmasında petrol taşımacılığında boğazlara alternatif olarak çözümün boru hatları olduğunu ifade ederek, "Önümüzdeki yıllar için alternatif yolları geliştirmemiz lazım. Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı, Yumurtalık-Kerkük hattı var. Bunların yanı sıra şimdi Samsun-Ceyhan boru hattı planlanıyor. Dedeağaç'tan Burgaz'a planlanan bir proje var. Deniz yolu yerine boru hatlarına ağırlık vermek lazım. Bunun için de taraf ülkelerinin bu konuda anlayış birliği içerisinde olması lazım.

Petrolü taşıyan büyük firmalar var, onların da bu projeye dahil olması lazım. Bu görüşmeler yapılıyor şu anda. Bizim hassasiyetimiz 13 milyon İstanbullunun hassasiyetidir, İstanbul'un başına herhangi bir hadise gelmesinin önüne geçmektir. Meksika'da yaşanan büyük bir çevre felaketine benzer bir felaketin oluşmamasıdır. Bu konuda da bir anlayış birliği olduğunu görüyoruz. Gerek ilgili ülkeler, gerekse de petrol taşıtan şirketler, çünkü başka seçeneğimiz yok, bu konuda tedbirlerimizi almaya kararlıyız. Emniyet ve çevre bizim için her şeyin önünde gelir" diye konuştu.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
emniyet ve çevre her şeyin önünde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şüpheli çanta önünde "Selfie" çektiler. Düş Haber Arşivi 1 12 Aralık 2014 02:09
Türkiye'nin "çevre" karnesi Aze Haber Arşivi 0 22 Ekim 2011 11:39
"Her Şeyin Olabilir ve Sen Her Şey Olabilirsin" Hayal IF Ekstra 0 10 Nisan 2010 10:27