IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Temmuz 2010, 19:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PKK ile çatışmayı binlerce insan izledi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Cizre ilçe şehir merkezinde yaşanan çatışma, PKK'lilerin karayoluna patlayıcı madde yerleştirdiği ihbarı üzerine yaşandı. İhbar üzerine ilçe merkezinde bulunan Dicle Nehri üzerindeki Cizre Köprüsü’ne giden güvenlik güçleri, 2 PKK’liyle karşılaştı. Yapılan ’teslim ol’ çağrılarına ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 1 PKK’li öldürüldü. Olay yerinden kaçmak isteyen bir PKK'li de yaralı olarak ele geçirildi. Eylem hazırlığındaki PKK'lilerin gözcülüğünü yaptığı belirlenen ve kaçan PKK'lilerin yakanlaması için Nur ve Kale Mahallesi'nde, polis özel haraket timleri bir operasyon başlattı.

Hürriyet'in haberin göre, yaklaşık 10 dakika süren çatışmanın ardından E - 24 Karayolu, iki saat araç trafiğine kapatılırken, uzun araç kuyrukları oluştu. Savcının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından karayolu yeniden trafiğe açıldı. AKP Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu da, yaşanan çatışmanın ardından yolun açılmasını bekledi.
Facianın eşiğinden dönüldü

Olayın ardından yapılan soruşturmada büyük bir faciadan dönüldüğü ortaya çıktı. Teröristlerin çevik kuvvet polislerini taşıyan minibüse yönelik bombalı saldırıda bulunmak için aracın geçiş yoluna patlayıcı döşemeye çalıştıkları bildirildi. Cizre Kaymakamı Cihan Demirhan, polisin dikkatinin büyük bir faciayı önlediğini söyledi. Öldürülenteröristin Abdullah H, olduğunu açıklayan Kaymakam Demirhan, bu teröristen PKK'nin Cize bölge sorumlusu olduğunu kaydetti.

Demirhan, teröristlerle birlikte 1 Uzi marmalı suikast silahı, Kalaşnikof tüfek ve el bombalarının ele geçirildiğini belirtti.

Terörle mücadele
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yeralan bilgiye göre, terör örgütüne üye olmak suçundan aranan 1 şahıs, Siirt'te güvenlik güçlerince yakalandı ve sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
Bu arada, Hakkâri'nin Çukurca ilçesi dağlık arazi kesiminde, güvenlik güçlerince icra edilen faaliyet esnasında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından araziye gizlenmiş; 2 adet el yapımı mayın, 2 adet el yapımı mayın düzeneği bulundu ve bulunan patlayıcı maddeler yerinde imha edildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
binlerce, çatışmayı, ile, insan, izledi, pkk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Binlerce kişi izledi! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 14 Kasım 2012 19:09
Ergene Sorumluluk Vermek Çatışmayı Azaltabilir Zen Ergen Sağlığı 0 31 Ekim 2012 16:41
Binlerce insan Türkiye'ye kaçmaya başladı Cemalizim Haber Arşivi 0 13 Mart 2012 21:37
Binlerce insan ölebilir System Sağlık Köşesi 0 18 Eylül 2011 18:07