IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Temmuz 2010, 23:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yeni haftada hava nasıl olacak?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, ''Haziran ayı boyunca ülkemizin büyük bölümünde görülen yağışlar etkisini azaltarak, önümüzdeki hafta boyunca özellikle kuzey bölgelerimizde aralıklarla görülecek'' dedi.
Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarınİstanbul'un Anadolu yakası, Sakarya, Kocaeli, Bilecik, Yalova, Bursa, Balıkesir'in kuzey ve doğu ilçeleri, Bolu, Karabük, Kastamonu, Düzce, Kütahya, Eskişehir, Giresun, Trabzon, Rize, Ardahan çevreleri ile akşam ve gece saatlerinde Afyon, Isparta, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Çorum çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağış geçişleri beklendiğini söyledi.

Pazartesi günü ise Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecek, Bursa, Batı Karadeniz, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Çorum, Amasya, Trabzon, Rize ve Ardahan çevrelerinde yağış görülebileceğini dile getiren Çağlar, aralıklarla gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların öğle saatlerinden sonra Kastamonu, Karabük, Çankırı ve Çorum çevrelerinde kuvvetli olacağının tahmin edildiğini kaydetti.
Çağlar,

6 Temmuz Salı günü
ise Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecek, Bursa-Yenişehir, Batı ve Orta Karadeniz, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Giresun, Trabzon, Rize ve Ardahan çevrelerinde yağış beklendiğini ifade ederek, ''Aralıklarla gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışlar öğle saatlerinden sonra Kastamonu, Çankırı, Çorum, Amasya ve Merzifon çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor'' diye konuştu.

Hafta ortasından itibaren yağışların Marmara'nın doğusu ve Karadeniz bölgesinde aralıklarla devam edeceğini, güney, iç ve batı kesimlerde havanın parçalı az bulutlu olması beklendiğini bildiren Çağlar, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Haziran ayı boyunca ülkemizin büyük bir bölümünde görülen yağışlar etkisini azaltarak, önümüzdeki hafta boyunca özellikle kuzey bölgelerimizde aralıklarla kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağış geçişleri görülecek. Hava sıcaklığı, hafta boyunca mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edecek.
Yer seviyesinin güneşlenmeyle birlikte ısınması, atmosferin üst seviyelerinden soğuk hava geçişi ve yeterli nemin bulunması neticesinde, yer ile yüksek seviye arasında sıcaklık farkından oluşan kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağış geçişleri, özellikle ülkemizin kuzey kesimlerinde Kastamonu, Karabük, Çankırı, Çorum, Amasya illerimizde lokal kuvvetli yağışlara ve yer yer dolu yağışına neden olabilecek.''

SICAKLAR ÜLKE GENELİNDE 3 DERECE ARTACAK
Hava sıcaklığı ülke genelinde 1 ila 3 derece artacak.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey kesimlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde yağışlar bekleniyor. Hava sıcaklığı ülke genelinde 1 ila 3 derece artacak. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, güney kesimlerde güney ve güneybatı, Marmara'da kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra Avrupa Yakası, öğle saatlerinde il geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (28)

ANKARA: Parçalı bulutlu (30)

İZMİR: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimleri parçalı bulutlu (36)

ADANA: Az bulutlu ve açık (32)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık (32)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (26)

ERZURUM: Parçalı bulutlu (29)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (39)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU
Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ Çanakkale çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Kuzey ve iç kesimleri parçalı bulutlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Yozgat çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kastamonu, Sinop ve İnebolu çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek

DOĞU ANADOLU: Kuzey ve batı kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ardahan çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
haftada, hava, nasıl, olacak, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeni haftada havalar nasıl olacak PassioN Haber Arşivi 0 04 Mart 2012 10:51
Yeni haftada hava nasıl olacak? Lucifer Haber Arşivi 0 12 Aralık 2011 09:29
Yeni haftada hava nasıl olacak? Ruj Haber Arşivi 0 28 Kasım 2011 18:10
Yeni Haftada Hava Nasıl Olacak? Düş Haber Arşivi 0 07 Ağustos 2011 14:19
Yeni haftada hava nasıl olacak? Lucifer Haber Arşivi 0 23 Ağustos 2010 20:05