IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Temmuz 2010, 12:33   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Clinton Soykırım Anıtı’nda




Clinton Soykırım Anıtı’nda


ABD Dışişleri Bakanı Clinton Soykırım Anıtı’nda saygı duruşunda bulundu

Ermeni diasporası, “İlk kez Amerikalı bir yetkili Soykırım Anıtı'nda saygı duruşunda bulundu” dedi.



1915 olaylarının ABD Temsilciler Meclisi’nin Dış İlişkiler Komitesi’nden geçmesinin ardından dün ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Erivan’daki Soykırım Anıtı’nı ziyaret etti. Ermeni diasporası, “İlk kez Amerikalı bir yetkili Soykırım Anıtı’nda saygı duruşunda bulundu” dedi. ABD Büyükelçiliği “Kişisel bir ziyaretti” derken çelenkte “ABD Dışişleri Bakanı” ifadesi yer aldı.

GÜNEY Kafkaslar bölgesine üç gündür diplomatik çıkartma gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ziyaretinin Erivan bölümünde gizlice Ermeni Soykırım Anıtı Tsirsernakaberd’i ziyaret ederek çelenk koydu.
Ermenistan’da uygulanan resmi protokole göre, bu ülkeye gelen yabancı konuklar, Erivan Yönetimi ile görüşmelere başlamadan önce Soykırım Anıtı’na gidiyor. Hillary Clinton’ın ziyaretinde böyle olmadı. Pazar günü öğleden sonra Azerbaycan’dan Ermenistan’a geçen Clinton, başkent Erivan’a yürüme mesafesindeki Tsitsernakabert Anıtı’na gitmeden doğrudan Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile görüşme masasına oturdu.
Ermeniler duyurdu
Resmi temaslar sonrasında da anıt ziyareti yerine Erivan sokaklarında Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan eşliğinde tur atmayı tercih eden Clinton, Ermeni Soykırım Anıtı ziyaretini dün sabah Ermenistan’dan Gürcistan’a hareket etmeden önce gerçekleştirdi. Ziyareti Ermeni internet siteleri duyurdu.
Ziyarete yerli ve yabancı basın mensupları alınmazken, fotoğraflar Ermeni kaynaklar tarafından yayınlandı, dağıtıldı.
Kişisel ziyaret
ABD’nin Erivan Büyükelçiliği, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, “Bakan Hillary Clinton, bu ziyareti devlet adamı sıfatıyla yapmamıştır. Kişisel bir ziyaretti” dedi. Ancak ziyaretin Mart ayında ABD Kongresi’nin Dışilişkiler Komitesi’nde soykırım tasarısının kabul edilmesinden sonra gerçekleşmesi dikkat çekti. Ziyaret Ermeni çevrelerde bölünmeye yol açtı. Bazıları bunu ABD Yönetimi’nin soykırımı tanıma yolunda attığı bir adım olarak niteledi, bazıları ise yetersiz buldu.

Ermeni çevreler ne dedi
ANCA: Soykırımı tanımadı
ABD’deki Ermeni diyaspora örgütü ANCA temsilcisi Aram Ambaryan, ABD Yönetimi’nden ilk kez bir yetkilinin Tsitsernakabert Soykırım Anıtı’nda saygı duruşunda bulunduğuna işaret etti. Ancak ANCA, Clinton’ın gizlice anıta gitmesi, Amerikalı ve Ermeni basın mensuplarını yanına almamasından hayalkırıklığına uğradı. ANCA, “Soykırımı tanımadı ya da ABD Yönetimi’nin Türk inkar politikasıyla işbirliğinden uzaklaştığına dair bir işaret vermedi” dedi.
Taşnaksutyun: Çelenkte ‘bakan’ yazıyor
Taşnaksutyun’un Uluslarası Sekreterliği’nden Giro Manoyan, “ABD Büyükelçiliği ile çelengin üzerinde yazan şeyde çelişki var. Eğer Hillary Clinton, Dışişleri Bakanı sıfatıyla ziyareti gerçekleştirmediyse bu Ermenistan ve Ermenilere yönelik bir hakarettir. Çelenkte yazdığı gibi Dışişleri Bakanı olarak geldiyse Obama Yönetimi politikasını değiştirmiş ve Kongre’nin soykırımı tanımasına destek verecektir ya da aksi ziyaret samimi bir saygının ifadesi değildir.
Ermeni vekil: Tarihi adalet
Ermenistan’daki Cumhuriyetçi Parti’den Karen Avagyan, “Hillary Clinton’ın Ermeni Soykırım Anıtı’nı ziyaret etmesini işaretlemek istiyorum. Çünkü tarihi adaletin tanınması açısından bir adımdır” ifadesini kullandı.

AK Parti: Ziyaret bizi üzdü

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Mehmet Ceylan (AK Parti): Türkiye-Ermenistan protokoller süreci şu anda askıda görünüyor. Tabii ki Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesine katkıda bulunacak gelişmeleri bekleriz. Müttefiklerimizden bu sürece zarar verecek davranışlardan sakınmalarını bekleriz. Hillary Clinton’ın ziyareti elbette bu çerçevede hoş karşılanmaz, bu ziyaret bizleri üzmektedir.

Bölükbaşı: Protokolün iflasının tescilidir

TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi, MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, Clinton’ın Soykırım Anıtı’nı ziyaret etmesini hükümetin yanlış politikalarına bağladı. Bölükbaşı, “Bu ziyaret AKP hükümetinin Ermenistan protokolünün ve Erivan açılımının iflasının tescilidir” dedi. Bölükbaşı, daha önce de Erivan’ın, ABD Dışişleri Bakanı’nın da Başkanının da geleceğini ifade ettiğini anımsattı.

Elekdağ: İlk bakan ziyareti

CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, Clinton’un Soykırım Anıtı ziyaretine ilişkin “Bakan seviyesinde ilk ziyaret” dedi. Elekdağ, “Milletvekili seviyesinde ziyaretler gerçekleşmiştir. Ancak bakan seviyesinde ilk ziyaret olduğunu düşünüyorum. Türkiye, özellikle İran konusunda takındığı tavrın da etkisiyle bundan sonra soykırım iddialarının kabulünü engellemekte epey zorlanacak” dedi


ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anıtı’nda, anä±tä±â��nda, clinton, soykırım, soykä±rä±m


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
• 'İnsanlık Anıtı'na, Karşıyaka belediye başkanı CHP’li Cevat durak sahip çıktı! Sametold Kültür ve Sanat 0 13 Ocak 2011 19:42
Türkler’in DNA’sı ile Einstein’ın DNA’sı aynı Feronia Haber Arşivi 0 21 Ekim 2010 12:56
İran’ın Türkiye’ye Teklif Ettiği ‘Feza Anlaşması’ Kabul Edilecek mi? Afrodit Haber Arşivi 0 23 Eylül 2010 02:02
Avustralya Süryani soykırım anıtı dikiyor Feronia Haber Arşivi 0 23 Aralık 2009 11:18
BURSA’nın Karacabey İlçesi’nde imamlık yapan ve Kütahya’da geçirdiği trafik kazasında Cemalizim Haber Arşivi 0 22 Ağustos 2008 00:14