IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Temmuz 2010, 13:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Meteoroloji'den İstanbul'a sel uyarısı!




Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da bu gece saatlerinden itibaren beklenen aşırı yağış nedeniyle meydana gelebilecek; sel, su baskını, heyelan, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.
Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzeybatı kesimleri Balkanlar üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girdi.

Meteoroloji yetkilileri "Sel tehlikesi var, herkes dikkatli olmalı, Metrekareye 150 kg. yağış düşmesi bekleniyor" dedi. İstanbul'da geçtiğimiz Eylül'de yaşanan sel felaketinde metrekareye 205 kg. yağış düşmüştü.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, Kuzeybatı kesimler ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Amasya, Çorum, Artvin ve Ardahan çevrelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, öğle saatlerinde Trakya, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Çanakkale, Çankırı ile İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerinde, akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın kuzey ve doğusu, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın ile Ankara'nın Beypazarı, Nallıhan, Çamlıdere, Kızılcahamam ve Güdül ilçelerinde kuvvetli, gece saatlerinde İstanbul il genelinde aşırı olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı Trakya'da hissedilir derecede (5 ila 7 derece) olmak üzere Marmara ve Kıyı Ege'de azalacak, diğer kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz'in kıyı kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren Marmara ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

UYARILAR

AŞIRI YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; gece saatlerinde İstanbul il genelinde aşırı olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, dolu yağışı, yıldırım düşmesi, yağış anında kuvvetli rüzgar v.b.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, öğle saatlerinde Trakya, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Çanakkale, Çankırı ile İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerinde, akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın kuzey ve doğusu, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın ile Ankara'nın Beypazarı, Nallıhan, Çamlıdere, Kızılcahamam ve Güdül ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (su baskını, dolu yağışı, yıldırım düşmesi, yağış anında kuvvetli rüzgar v.b.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

BAZI İLLERDE HAVA

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde Çatalca ve Silivri ilçelerinde, akşam saatlerinde il genelinde kuvvetli, gece saatlerinde aşırı olması bekleniyor 26

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam ve gece saatlerinde Beypazarı, Nallıhan, Çamlıdere, Kızılcahamam, Güdül ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor 32

İZMİR: Parçalı bulutlu 32

ANTALYA: Parçalı, iç kesimleri çok bulutlu 28

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 27

ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 32

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık 41

BÖLGELERDE HAVA

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğle saatlerinde Trakya ile İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerinde, akşam saatlerinden itibaren bölgenin kuzey ve doğusunda (Kırklareli, İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa, Yalova, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya) kuvvetli, gece saatlerinde İstanbul il genelinde aşırı olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Kuzey Ege'nin iç kesimleri (Kütahya, Afyonkarahisar) sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı, doğusu ile iç kesimleri çok bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kırşehir, Kırıkkale ve Yozgat çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde Çankırı çevrelerinde, akşam ve gece saatlerinde Ankara'nın kuzeybatı ilçelerinde (Beypazarı, Nallıhan, Çamlıdere, Kızılcahamam, Güdül) kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, iç kesimleri ile öğle saatlerinden itibaren bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğle saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde, akşam saatlerinden itibaren Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile öğle saatlerinden sonra Amasya, Çorum ve Artvin çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeyi parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Ardahan çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
istanbula, meteorolojiden, sel, uyarısı, İstanbula


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Meteoroloji’den 15 ile kar uyarısı Desmont Haber Arşivi 0 30 Aralık 2014 19:47
Meteoroloji'den 7 ile toz uyarısı Feronia Haber Arşivi 0 09 Ekim 2009 10:39