IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Temmuz 2010, 13:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İskenderun saldırısında hain şüphesi




İskenderun'da 7 askerin şehit olduğu saldırıya birlik içinden destek mi geldi? 7 askerin şehit olmasına yol açan roketatarlı saldırıya birlik içinden de destek verildiği iddiaları gündeme geldi.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Akın Bodur ve Barkın Şık'ın haberine göre; saldırının nöbetçi kulübesinin göremeyeceği tek noktadan yapılması iddiaları güçlendirirken olaydan 15 gün sonra İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı’ndaki ankesörlü telefonlardan İskenderun Emniyet Müdürlüğü’nün aranarak “Sıra size geldi” diye tehditler savrulması da kafaları karıştırdı.
İÇERİDEN DESTEK VERİLDİ

Şehit Er Remzi İlboğa Kışlası’na 30 Mayıs’ta düzenlenen PKK saldırısıyla ilgili inceleme sürerken çeşitli iddialar da ortaya atıldı. Bir askeri yetkili, saldırıya birlik içinden de destek verildiğini belirlediklerini söyledi.
SALDIRININ YAPILDIĞI NOKTA

Saldırının nöbetçi kulübesinin göremeyeceği tek nokta olan bir insan boyu uzunluğundaki sazlıkların arasından yapılmasının iddiaları güçlendirdiğini belirten askeri yetkililer, PKK’lilerin tel örgüleri keserek önce roketatar attıklarını, ardından da silahla taradığını anlattı. Bir yetkili, teröristlerden birinin çatışma sırasında mevzi almaya çalışan askerlere “Nereye kaçıyorsunuz, oyun oynamıyoruz burada” dediğini söyledi.

RAPORDA DİLE GETİRİLMİŞTİ
Deniz Kurmay Albay Metin Şentürk tarafından 6 Ocak 2009’da yazılan denetleme raporunda da şu ifadeler yer almıştı: “Şehit Er Remzi İlboğa Kışlası’nın kuzeyinden geçen İskenderun-Hatay otoyolunun kışlaya hâkim bir km’lik bölümünde kışlaya karşıdan yapılacak terörist saldırılara (Roketatar, havan vb.) karşı açık konumda bulunduğu ve bölgenin terörist faaliyetlere açık olması nedeni ile mevcut durumun kışla güvenliğini tehdit ettiği tespit edilmiştir. Karayolları sorumluluk sahasında yer alan bahse konu bölgenin terörist faaliyetlere engel olacak şekilde tahkim edilmesi (duvar ile örülme vb.) maksadıyla Karayolları Genel Müdürlüğü ile koordine kurulması, bu yöntem ile gereği yapılamadığı takdirde DKD kapsamında yapılması için üst makama teklifte bulunulması sağlanacaktır.” Raporun, basına yansımasının ardından “Asker neden gerekli tedbirleri almadı?” tartışması yaşanmıştı. Ancak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Karayolları Genel Müdürlüğü’nden, “güvenlik duvarı” örülmesi için başvurduğu öğrenildi.
İHMAL DOĞRULANDI

Genelkurmay Başkanlığı kaynakları da Karayolları Genel Müdürlüğü ile yapılan yazışmaları doğruladı. Bu gelişmelerin ardından belediye devreye girdi. İskenderun Belediye Meclisi, Şehit Er Remzi İlboğa Kışlası’na güvenlik duvarı yapılmasını kararlaştırdı. Belediye Meclisi, bu kararı oybirliği ile kabul etti.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hain, iskenderun, saldırısında, İskenderun, şüphesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
HDP saldırısında sıcak gelişme Seth Haber Arşivi 1 05 Kasım 2014 13:20
İskenderun'da toz bulutu PassioN Haber Arşivi 0 13 Mart 2012 20:35
İskenderun Güvercin Ezgi Hayvanlar Alemi 0 07 Kasım 2011 17:28
PKK saldırısında İsrail parmağı! Lucifer Haber Arşivi 1 12 Ağustos 2010 11:17
İskenderun'da cinayet: 1 ölü Cemalizim Haber Arşivi 0 07 Ekim 2008 13:45