IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Temmuz 2010, 18:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
AB Komisyonu çok ustaca buldu




Anayasa Mahkemesi'nin kısmi iptal kararına yönelik "Orta yol", "İnce ayar", "Rötuş" gibi yorumlara AB Komisyonu'ndan da benzer bir yorum geldi.

Anayasa değişikliğine destek veren Avrupa Birliği (AB) Komisyonu mahkeme kararını "ustaca orta yol" olarak yorumladı

Açıklamada, "Bu karar ustaca orta yol çözümdür. Mevcut tansiyon düşürülürken yeni anayasanın gerekli olduğu bir kez daha ispatlanmıştır" denildi.

AB Komisyonu sözcülerinden Ferran Tarradellas Espuny, Anayasa Mahkemesi’nin dünkü kararını not aldıklarını ve özellikle gerekçeli kararın yayımlanmasının ardından konuyu daha ayrıntılı analiz edeceklerini bildirdi.

Kararla ilgili ilk değerlendirmelerinde, anayasa değişikliği paketinde "Anayasa Mahkemesi ve HSYK'ya üye seçim yöntemi gibi sınırlı unsurların iptal edildiği" sonucuna vardıklarını kaydeden Tarradellas Espuny, "Anayasa değişikliği paketinin olumlu adım olduğu inancımızı, Anayasa Mahkemesi’nin kararının ardından da korumaya devam ediyoruz" dedi.

Ferran Tarradellas Espuny, 12 Eylül'deki referanduma sunulacak anayasa değişikliği paketinin AB'nin yıllardır ilerleme raporlarında ve katılım ortaklığı belgesinde vurguladığı Türkiye'nin noksanlarına çözüm ürettiğini söyledi.

USTACA ORTA YOL BULUNDU

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Helene Flautre, Anayasa Mahkemesi’nin kısmi iptal kararını "ustaca orta yol çözüm" olarak nitelendirerek, genel seçimlerin ardından tüm siyasi partilerin yeni anayasayı gündemine almalarını istedi.

Flautre, Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla ilgili yazılı açıklamasında, "Bu karar ustaca orta yol çözümdür. Mevcut tansiyon düşürülürken yeni anayasanın gerekli olduğu bir kez daha ispatlanmıştır. Bu sınırlı reform ülkenin demokratikleşmesinin önünü açsa da 1982 anayasasının antidemokratik ruhunu değiştirmemektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Helene Flautre, "Türkiye AB katılım sürecini hızlandırmak için en başta ve öncelikle yeni demokratik anayasaya ihtiyaç duymaktadır. Tüm siyasi partilerden genel seçimlerin hemen ardından yeni anayasa projesini gündemlerine almalarını istiyorum" dedi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ab, buldu, cok, komisyonu, ustaca


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kit Komisyonu Toplantısı Desmont Gazete Manşetleri 0 21 Ocak 2015 19:40
TBMM Kit Komisyonu Desmont Gazete Manşetleri 0 14 Ocak 2015 19:31
Ustaca Sevmek - Don Miguel Ruiz Afrodit Kitap Tanıtımları 0 06 Ekim 2012 18:18