IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Sahtecilik şebekesine darbe (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/343539-sahtecilik-sebekesine-darbe.html)

Lucifer 09 Temmuz 2010 17:34

Sahtecilik şebekesine darbe
 
İstanbul'da Mali Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, paradan diplomaya kadar bir çok belgenin sahtesini düzenledikleri belirlenen 21 kişilik şebeke çökertildi. 600 TL karşılığında sahte lise diploması düzenledikleri belirlenen şebekenin liderliğini, askerlikten atılma uzman çavuş A.K.'nin yaptığı ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre; üç ay boyunca söz konusu şebekeyi takibe elen Mali Şube ekipleri, 9 ilçede toplam 27 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, 21 kişi gözaltına alınırken, şahıslarla birlikte çok sayıda sahte para, sahte para kağıtları, sahte tapular, sürücü belgeleri, traik belgeleri, ütü ve saç kurutma makinaları ele geçirildi. Şahıslarla birlikte gözaltına alınan ve şebekenin liderliğini yaptığı belirlenen A.K.'nin, askerlikten atılma uzman çavuş olduğu ortaya çıktı.
Sahte lise diplomasını 300 TL, üniversite diplomasını da 600 TL'ye düzenledikleri belirlenen şebeke üyelerinin, ütüyle para kağıtlarını düzleştirdiği, saç kurutma makinasıyla da boyaları kuruttuğu öğrenildi.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:56.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net