IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Temmuz 2010, 17:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rektör adayı krizinde flaş gelişme




Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile YÖK'ü karşı karşıya getiren Giresun Üniversitesi rektör atama krizi çekilme formülü ile çözülüyor.

2 oyla YÖK'ten Köşk'e giden listede bulunan rektör adayı çekildi. Böyle olunca liste hükümsüz kaldı. YÖK yeniden bir liste oluşturup Köşk'e gönderecek.

Giresun Üniversitesi'nde yapılan rektörlük seçimi sonrası sonuçlar YÖK'e gönderilmiş, YÖK en çok oyu alan iki aday Prof. Dr. Bahar ve Prof. Dr. Türkmen’i listeden çıkarmıştı. YÖK’ün atanması için Köşk'e gönderdiği 3 kişilik listede ise 21 oy alan Azerbaycan asıllı Prof. Dr. Aygün Attar, 4 oy alan Prof. Dr. Ayhan Bölük ve 2 oy alan Prof. Dr. Yılmaz Can’ın ismi yer almıştı. Can'ın kendisine verdiği dışında bir oy almış olması sert tartışmalara neden oldu.

Cumhurbaşkanı Gül bu tartışmalar üzerine YÖK'ten "İzahat" istediğini açıklamıştı. YÖK Başkanı Özcan önce sözlü ardından yazılı bir açıklama ile bu izahatı yaptı. Köşk'e gönderilen rektör adayı listesinin gizli oyla belirlendiğini, YÖK üyelerinin iradelerine müdahalenin de söz konusu olamayacağını söyledi.

Krizi çözen ise 2 oyla Köşk'e gönderilen rektör adayı listesinde bulunan Yılmaz Can oldu. Yolmaz Can adaylıktan çekildiğini açıkladı. Can'ın çekilmesi sonrası Köşk listeyi yeniden YÖK'e gönderecek. YÖK üyeleri de diğer adaylar arasından yeniden bir seçim yaparak YÖK'e yeni bir liste gönderecek. Böylece kriz de şimdilik çözülmüş olacak.

Benzer bir sorun Cumhurbaşkanı Sezer döneminde de 9 Eylül Üniversitesi rektör atamasında yaşanmış. Aynı formülle çözülmüştü.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
adayı, flaş, gelişme, krizinde, rektör


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
KCK'da Flaş Gelişme System Haber Arşivi 0 23 Aralık 2011 20:09
AKP adayı Rektör'e İlahiyatçı Genel Sekreter Cemalizim Haber Arşivi 0 10 Ağustos 2008 16:00