IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Temmuz 2010, 17:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kuzey Irak'a müsamaha yok




Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bir eylem planı çerçevesinde de bundan sonra her türlü çalışmayı yaparak Kuzey Irak'tan kaynaklanan terör tehdidinin ortadan kalkması için her türlü tedbiri alacaklarını belirterek, bu konuda herhangi bir müsamaha göstermelerinin söz konusu olamayacağını vurguladı.

Bakan Davutoğlu, bazı ziyaretlerde bulunmak için geldiği Konya'da Bosna-Hersek Fahri Konsolosluğu'nun açılışına katıldı. Açılış sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu İsrail-Türkiye ilişkileriyle ilgili soruya şu yanıtı verdi:
''Türkiye'nin beklentileri açıktır. Bu beklentiler bu talepler son derece haklı taleplerdir. Gerek İsrail ile gerekse bütün muhataplarımız bu taleplerimizi detaylı bilmektedirler. Biz bunların takipçisi olacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlarının hukukunu takip etme konusunda muktedir bir devlettir. Bu konudaki tutumumuz net ve açıktır. Hiçbir zamanda değişmemiştir.''

KUZEY IRAK BÖLGESİ

Irak hükümetiyle de yakın temas halinde olduklarını vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

''Irak'ta seçim sonrasında şu anda daha yeni hükümet oluşmuş değil. Bunun ortaya çıkmasında bir boşluk var. Kuzey Irak bölgesine yönelik şimdi Irak merkezi hükümeti Amerika tarafıyla üçlü mekanizma konusunda yürüttüğümüz çalışmalarda yoğunluk artmaktadır. Bir eylem planı çerçevesinde de bundan sonra biz her türlü çalışmayı yaparak Kuzey Irak'tan kaynaklanan terör tehdidinin ortadan kalkması için her türlü tedbiri alacağız. Bu konuda herhangi bir müsamaha göstermemiz söz konusu olamaz. Gerek sınır ötesinde gerekse sınırlarımız içinde teröre karşı mücadele ve vatandaşlarımızın bu anlamda korunması Türkiye hükümeti olarak bizim yürüttüğümüz kararlı politikalardır ve bundan sonra da bu çalışmalar artan bir dozda devam edecektir.''

OBAMA'NIN AB KONUSUNDA TÜRKİYE'YE DESTEĞİ

ABD Başkanı Obama'nın Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne alınması konusunda yaptığı yorumu Türkiye-AB ilişkileri bağlamında son derece doğru bir yaklaşım olarak gören Davutoğlu, ''Bunun ayrıca vurgulanması önemlidir ama onun içinde bir irade denemesine ihtiyaç yoktur'' dedi.

Türkiye'nin AB tam üyeliği konusundaki iradesinin çok güçlü olduğunu ve bunun değişmeyeceğini dile getiren Davutoğlu, şöyle dedi:

''Hiçbir şekilde başka bir alternatif üzerinde zaten düşünmüyoruz. Obama'nın hitabı biraz da Türkiye'ye dönük olarak siyasal bir takım engeller getiren taraflara yönelik mesajlardır. Önümüze getirilen siyasal engeller bu anlamda geçerli olmayan geçmişte başka engellere de uygulanmamış engellerdir. Sayın Obama'nın ifadesi de biraz da o engellere dönük olarak değerlendirilmesi lazım. Zaten Türkiye'nin bu konudaki tutumu açıktır.''

ANAYASA MAHKEMESİ KARARI

Davutoğlu, Anayasa Mahkemesinin kararının referandumun bir anlamda önünü açtığını ifade ederek, ''Hayırlı olmasını diliyorum. Her ne sebeple olursa olsun ilkesel olarak bakıldığında Anayasa Mahkemelerinin şekil dışında özde yorum yapması sistem açısından çok doğru değildir. Referandumun sivil Anayasa'nın önünü açacağına, Türkiye'de demokratik kültürün gelişmesine köklü bir katkıda bulunacağına inanıyorum'' dedi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
iraka, kuzey, müsamaha, yok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kuzey Irak'ı 2. Kez Vurduk Clever Haber Arşivi 0 23 Aralık 2007 16:00