IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Temmuz 2010, 17:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İşte iptali engelleyen o iki isim!




Anayasa değişikliği paketini kısmen iptal eden Anayasa Mahkemesi’nin özellikle iki üye Serdar Özgüldür ve Ahmet Akyalçın'ın verdiği oylar, oylamaların kaderini değiştirdi.

Milliyet muhabiri Gökçer Tahincioğlu 9.5 saat süren toplantının perde arkasını yazdı. Buna göre iptalci cepheden iki isim zaman zaman saf değiştirince paketin tümüyle iptal edilmediği ortaya çıktı.
Anayasa değişikliklerinin iptali istemiyle açılan davalarda iptal kararı çıkması için 11 üyeli mahkemedeki 7 üyenin oyu gerekiyor. Paketin esastan denetimine karşı çıkmalarına rağmen 7 üyeye karşı azınlıkta kalan üyelerden Kılıç, Serruh Kaleli, Nuri Necipoğlu ve Engin Yıldırım’ın, paketteki maddelerin büyük bölümünde de iptal isteminin reddi yönünde oy kullandığı belirtildi.

Başkan Vekili Osman Paksüt, üyeler Fulya Kantarcıoğlu, Serdar Özgüldür, Ahmet Akyalçın, Mehmet Erten, Zehra Ayla Perktaş ve Şevket Apalak ise verdikleri oyla paketin esastan denetlenmesini sağladı.

Bu üyelerden Akyalçın ile Özgüldür’ün, paketteki yargıyı ilgilendiren kritik düzenlemelerin iptali istemi oylanırken, birlikte ya da ayrı diğer 4 isme katıldığı, bu nedenle kritik red kararlarının bir bölümünün 5’e karşı 6 ya da 6’ya karşı 5 oyla çıktığı öğrenildi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
engelleyen, iki, iptali, isim, İşte


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık