IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Temmuz 2010, 17:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İşçilerin ölümüne bekleyişi sürüyor




Edirne'nin Keşan İlçesi'ne bağlı Küçükdoğanca Köyü'ndeki madende çıkan yangın sonucu yerin 1020 metre altında mahsur kalan 3 maden işçisinden Zonguldaklı 30 yaşındaki Volkan Hamarat'ın, 4 yıl önce memleketindeki özel maden ocağında çalışırken, 1 işçinin öldüğü, 1 işçinin yaralandığı grizu patlamasından sağ kurtulduğu öğrenildi.

Zonguldak'ın Gökçebey İlçesi'ne bağlı Aydınlar Köyü'nde, Hamarat Ailesi'nin umutlu bekleyişi sürüyor. Emekli madenci Ali Hamarat, 6 çocuğundan biri olan Volkan Hamarat'ın madende mahsur kaldığını öğrenince Edirne'ye gitti. Ev hanımı anne Güldoğan Hamarat ile yakınları ise evde Edirne'den gelecek iyi bir haberi bekliyor. Yaklaşık 2 yıl önce Keşan'da bulunan maden ocağına çalışmaya giden Volkan Hamarat, 4 yıl önce Zonguldak'ın Dilaver Mahallesi'nde bulunan özel maden ocağında çalışırken 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı grizu patlamasından sağ kurtulmuştu.

Volkan Hamarat'ın halası 60 yaşındaki Meryem Günbel, “Bekliyoruz. Rabbim inşallah bize bağışlar oğlumuzu. Ekmek parası, ne yapsın. Nerede bulsun iş. Burada bir kaza geçirdi. Bir arkadaşı öldü, biri yaralandı. O da kazayı hafif yaralı olarak atlattı. O zaman bekleyişimiz bu kadar uzun sürmedi. 1- 2 saat içinde evimize gelmişti. O zaman da acı tattık ama sağ olduğu için hemen geldi. Şimdi hiçbir haber yok. Allahım kimseye göstermesin bu acıyı. Ciğerim tutuşuyor, yanıyor içim” dedi.

Grizu patlamasının ardından yeğenine işi bırakmasını söyleyemediklerini ağlayarak anlatan Meryem Günbel, “Grizu patlamasında bu kadar beklemedik. Eve geldiğinde onu görünce sevindik. Madeni bırak diyemedik. Başka iş yok. Zonguldak’ın kaderi bu, yok işte iş. Başbakan duysun bu sesleri, bu gençleri. Hiç birinin kaderi değil bu. Başbakan’ın suçu bu. Böyle gençler gidiyor bir bir. Kız kardeşimin oğlu 19- 20 sene evvel meydana gelen göçükte öldü. Bu ailenin başına gelen üçüncü göçük” diye konuştu.Babaanne 95 yaşındaki Sıdıka Hamarat ise torununu çok özlediğini söyledi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bekleyişi, işçilerin, ölümüne


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Maden faciasının 3. gününde mucize bekleyişi sürüyor. Düş Haber Arşivi 2 31 Ekim 2014 02:15
İşçilerin tazminat sevinci PassioN Haber Arşivi 0 10 Nisan 2012 20:50
Irak'ta Kaçırılan Üç Türk'ün Ailesinin Endişeli Bekleyişi Sürüyor. Sevda Haber Arşivi 0 17 Şubat 2011 12:25