IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Temmuz 2010, 17:04   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
KPSS'de kopya çetesi yakalandı




BİLECİK’de polis, teknolojiyi kullanarak bugün yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) kopya çekenlere yönelik operasyon gerçekleştirdi. Sınava giren 2 aday ile bu kişilere soruların yanıtlarını ulaştıran 6 kişi gözaltına alındı.


Bilecik Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentteki bir otel odasına bilgisayar ve cihazlar yerleştirerek Bilecik Üniversitesi’nde KPSS’ye giren adaylara, soruların yanıtını gönderen kişilere yönelik operasyon düzenledi. Sınava giren Orhan B. ve Erol T. ile bu kişilere otel odasında ve sınavın yapıldığı üniversitenin önünde 06 DY 135 plakalı otomobil içerisinde dizüstü bilgisayar ve alıcı sistemleri kurarak soruların yanıtları ulaştıran Mehmet Ali B., Tuncay A., Yavuz Ç., Mesut K., Mahsun K. ve Yakup S. yakalandı.
Polisin belirlemesine göre, sınava giren Orhan B. ve Erol T., kitapçıklarındaki soruları mini bir kamera ile çekip üniversite önündeki 06 DY 135 plakalı otomobil içerisinde bekleyen kişilere iletti. Otomobildeki kişiler de görüntüyü otel odasında bulunan arkadaşlarına aktardı. Oteldekiler de soruları yanıtladı. Bu yanıtlar da aynı yöntemle sınavdaki iki adaya ulaştırıldı.
Otel odasında ve otomobil içinde ele geçirilen bilgisayar ve cihazlara el konurken 8 şüpheli Bilecik Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alındı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cetesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
KPSS'de kopya skandalı MasteR06 Eğitim Haberleri 0 21 Mart 2014 12:25