IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Temmuz 2010, 21:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Amerikalı savcı ile çalıştay doğrulandı!




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

16 Temmuz 2010
Adalet Bakanlığı’nın yargı reformu dediği çalışmaları, yabancı uzmanların katkılarıyla oluşturduğu, hem bize gönderilen resmi açıklamalar hem de bizzat Adalet Bakanı’nın Meclis’te CHP Zonguldak milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün soru önergesine verdiği cevapla kesinleşti.
Adalet Bakanlığı’nda Amerikalı bir danışman savcının bulunmadığını, bu savcının ABD Büyükelçiliği’nde görevli olduğunu anlatan Adalet Bakanı Sadullah Ergin konu ile ilgili olarak şunları söyledi:
“Ülkemiz ile ABD makamları arasında terör örgütü PKK/KONGRA-GEL’in Avrupa’daki faaliyetlerinin sona erdirilmesi amacıyla ABD’nin Ankara Büyükelçiliği yetkilileriyle yapılan ortak planlama ile Avrupalı savcıların terörle mücadele konusunda Türk meslektaşlarıyla bir araya gelerek gelecekte yapılabilecek iş birliği konularında fikir ve bilgi paylaşımında bulunmalarını teminen 25-26 Ocak 2007 tarihlerinde İstanbul’da ortak bir çalıştay düzenlenmiştir.
Söz konusu çalıştaya, Ceza Muhakemesi Yasa’mızın 250’nci maddesi uyarınca yetkili cumhuriyet başsavcı vekillerinin yanı sıra Almanya, İngiltere, Belçika ve Hollanda’dan 2’şer savcı katılmıştır. Ayrıca, Bakanlığımız tarafından düzenlenen bu çalıştaya Bakanlığımızdan 4 görevli ile Genelkurmay Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı temsilcileri de katılmıştır. Bu toplantının devamı mahiyetinde 23-26 Haziran 2008 tarihleri arasında ’terör suçlularının iadesinde karşılaşılan sorunların uygulayıcılar ve uzmanlar tarafından tartışılması ve çözüm önerileri’ konulu ayrı bir toplantı daha yapılmıştır. Bir önceki toplantıda olduğu gibi, bu toplantıya da yetkili cumhuriyet başsavcı vekilleri ve emniyet temsilcilerinin yanı sıra ABD, Avusturya, Danimarka, Fransa, Belçika, Irak, İspanya ve Hollanda’dan temsilciler katılmıştır.”
Bakan Sadullah Ergin, bu iki toplantının dışında Türkiye’nin uluslararası kuruluşlarla ve bu toplantıların organizasyonunda görev alan kurumlarla birçok alanda benzer çalışmalar yaptığını da söyledi ve örnekler verdikten sornra “Bu toplantıların, bu çalışmaların ülkemizin bağımsızlığıyla, yargı yetkisine müdahaleyle herhangi bir ilgisi yoktur” dedi.
***
İşte sorun bu anlayışta düğümleniyor. Genelkurmay Başkanlığı’ndan bir temsilcinin katılmış olması bu toplantıların meşruiyetini sağlamaz. Bakanlık, özel yetkili Türk savcılarını, 25-26 Ocak 2007 tarihinde, ABD’den özel olarak gönderilmiş Amerikalı savcı Susanne Hayden’den eğitim almaya zorluyor! Bu tarihten sonra birçok soruşturma başlatılıyor. Soruşturmalar başladıktan sonra da aynı danışman, aynı savcılara eğitim vermeye devam ediyor!
Bu tür ilişkiler yargı bağımsızlığına zarar vermiyor da bizim yazılarımız mı zarar veriyor?
Biz bu konuları gündeme getirmekle, kamuoyunu aydınlatma görevimizi yaptık. Bu kadar önemli haberlere, diğer gazetelerin sessiz kalması, Türkiye’de basın hürriyetinin de olmadığını gösterir. Basını susturulmuş bir ülkede demokrasiden bahsetmek mümkün değildir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
amerikalı, çalıştay, doğrulandı, ile, savcı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Moto X+1 resmen doğrulandı AngeL Bilim Dünyasından Son Haberler 0 05 Mayıs 2014 11:00
Battlefield 4, EA tarafından doğrulandı Bulut Oyun Dünyasından Son Haberler 0 17 Temmuz 2012 20:31
Özerklik Çalıştay'ında Şok Bilgi JB Haber Arşivi 0 11 Ocak 2011 05:50