IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Temmuz 2010, 13:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Biri öğretmen diğeri ögretmen adayı çobanlık yapıyorlar




Akmeşe'ye bağlı 45 haneli Düğmeciler Köyünde oturan Nusret Tezcan, bağkur borçlarını ödemeyip iki kızını ve iki oğlunu okutmak için var gücü ile çalıştı.

Erkek çocuklarından biri polis diğeri ise işletme fakültesini bitirdi. Düğmeciler Köyünde ile çevresinde yer alan ve tarihi yüzlerce yıl öncesine dayanan komşu köylerde tek bir erkek çocuğu bile üniversiteye gidemezken, baba Tezcan iki erkek ve iki kız çocuğunu üniversite okuttu. Konya Selçuk Üniversitesi Matematik Öğretmenilği bölümünü bitiren Sema
Tezcan(22) önce sözleşmeli olarak 3 ay Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde görev yaptı.

Daha sonra ataması çıkan Sema öğretmen, Sakarya'nın Karasu ilçesi Kuyumculu Şehit İsmail Hakkı Yılmaz İlköğretim Okulunda matematik öğretmeni olarak bir yıldır görev yapıyor.
Sema Tezcan'ın kız kardeşi Mine ise Balıkesir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmeniliği 4. sınıf öğrencisi. Bir dönem boyunca yaşadıkları tüm yorgunluklara rağmen abla kardeş ayaklarına giydikleri kara lastikleri ve ellerine aldıkları sopalar ile köylerine dönüp 9 tane büyükbaş hayvanın çobanlığını yapıyor.

Gün boyunca otlattıkları hayvanları ahıra götüren abla kardeş, daha sonra bunları sağıyor. Köyde annelerine ev işlerinde tarlada ise babalarına yardım eden abla ve kardeş, yaptıkları
işlerden büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Sema Tezcan, "Babam bizi okutmak için bağkur borçlarını bile ödeyemedi. 4 Kardeş üniversite okuduk. Köyümüzde ilkokulu okuduktan sonra 43 kilometre uzakta olan İzmit'te her gün gidip geldik.

İlk başlarda matematik derslerimiz pek iyi değildi ancak Mimar Sinan Lisesinde matematik öğretmenimiz Barış Gökdemir'in desteği ve yönlendirmesi ile derslerimiz giderek iyi olmaya başladı. Üniversite sınavını kazadık. Okul bitti ve Hakkaride sözleşmeli olarak görev yaptım. Sonrada atamam Sakarya'nın Karasu ilçesine çıktı"dedi.

Doğuda görev yaptığını batıda ise bir köy kızı olduğunu söyleyen Sema Tezcan kızlar için doğu ve batı arasında pek fark olmadığını söyleyerek,"Doğuda okumak isteyen kızlar babaları tarafından zorlada olsa evlendiriliyor. Batıda köylerde yaşayan kızlar ise yaşları geldiğinde okumak yerine daha kolayı tercih edip iyi bir koca bulup evleniyor.

Aslında iki bölge arasında pek fark yok. Kardeşim ile beraber çocukluğmuzdan beri yaptığımız işleri yine yapıyoruz. Köyde yaşamak ve köy işleri yapmak
bize zor gelmiyor" dedi. Balıkesir'de üniversite son sınıf öğrencisi Mine Tezcan ise köye koşarak geldiğini belirterek,"Okumak çok güzel. Ancak biz köyümüzüde çok seviyoruz. Burdaki işler bize hiç bir zaman ağır gelmedi.

Büyük bir keyifle yapıyoruz. Babama anneme yardım ediyoruz. Ablamla çobanlık yaparken ders çalışıyoruz"şeklinde konuştu. Mine ve Sema Tezcan köylerinin gururu olurken bölgede yaşayan pek çok çok kız için umut oldular.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
adayı, çobanlık, Ögretmen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Biri Çekmece'ye diğeri Bakırköy'e Seth Haber Arşivi 0 06 Kasım 2014 12:27
Biri erkek diğeri kadın oldu Seth Haber Arşivi 0 30 Haziran 2014 16:13
İki kardeşten biri dağda diğeri Ergenekonda.. Düş Haber Arşivi 0 13 Mayıs 2011 14:26