IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Temmuz 2010, 12:19   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Filistinlilere acı dolu sayısız darbe vurmalıyız




Filistinlilere acı dolu sayısız darbe vurmalıyız


Netanyahu: Filistinlilere acı dolu sayısız darbe vurmalıyız

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun yeni ortaya çıkan bir video kaydı 'Filistin'le barış istiyorum' söylemiyle dünyayı kandırdığını gösterdi



İsrail Başbakanı, dokuz yıl önce çekilen bir videoda “Filistinlilere altından kalkmaları çok zor olan acı dolu sayısız darbe vurmalıyız” diyor. Netanyahu, “Onları kolayca yönlendirebiliriz” diyerek ABD ile alay ediyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun dokuz yıl önce çekilmiş görüntüleri ortalığı karıştırdı. 2001 yılında başlayan İkinci İntifada’nın ilk günlerinde çekilen görüntülerde Netanyahu kameraların farkında olmadan Filistin saldırılarına uğramış İsraillilerle konuşuyor. İsrailli gazeteci Miki Rosenthal’ın ortaya çıkardığı görüntülerde Netanyahu, Filistinlilere tehditler savururken, ABD yönetimini de kukla gibi tasvir ediyor. Netanyahu, Filistin yönetimine “geniş çaplı bir saldırı” yapma tehdidinde bulunuyor. İsrail Başbakanı, Filistin hakkında, “En temel şey, ilk olarak onlara darbe vurmak. Sadece bir tane değil, altından kalkabilmesi çok zor olan acı dolu sayısız darbeden bahsediyorum. Öyle ki el attıkları her şeyin yıkılacağından korkmalılar” diyor. Bir kişinin “ABD itiraz etmez mi” sorusu üzerine Netanyahu “ABD kolay yönlendirilir. ABD’nin ne olduğunu biliyorum. ABD çok kolay hareket ettirebileceğiniz bir şey. Onları doğru yönde hareket ettirin, sizin yolunuza çıkmazlar” diyor. 1996-99 arasında başbakanlık, 2002-2005 arasında bakanlık yaptıktan sonra geçen yıl tekrar başbakan seçilen Netanyahu, bu videonun çekildiği dönemde İsrail hükümetinde herhangi bir görev üstlenmemişti.

Oslo’yu bitirme formülü
Netanyahu, 1993’te imzalanan Oslo Anlaşmaları’nın nasıl etkisiz hale getirileceğini de anlatıyor. Oslo Anlaşması’nın, İsrail’in Batı Şeria’da askeri bölgeler bulundurabileceğini içeren maddesine değinen Netanyahu, bu maddeden faydalanarak Filistin’den geniş toprak parçaları alacağını söylüyor. İsrail Başbakanı, “1967’de belirlenen sınırları destekleyen görüşe bir son vereceğim. Kimse tanımlanmış askeri bölgenin ne olduğunu belirtmedi. Tanımlanmış askeri bölge güvenlik bölgesidir. Benim bildiğim kadarıyla da, tüm Ürdün Vadisi tanımlanmış askeri bölgedir” ifadelerini kullanıyor.

“İsrail’i nasıl bir kişi yönetiyor görün”

İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesinin yazarı Gideon Levy, Netanyahu’nun videosunun çocuklara izletilmemesi gerektiğini, bunun çocukların ahlakını bozacağı yorumunda bulundu. Levy, “Fakat bu video tüm ülkede ve dünyada yayınlanmalı ki, İsrail hükümetinin başındaki ismin kim olduğu herkesçe bilinsin” diye yazd


ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acı, darbe, dolu, filistinlilere, sayısız, vurmalıyız


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İsrail işgalini protesto eden Filistinlilere müdahale Desmont Haber Arşivi 0 13 Şubat 2015 20:04
Netanyahu'dan Filistinlilere küstah tehdit! Seth Haber Arşivi 0 10 Kasım 2014 19:22
İsrail'den Filistinlilere bir yasak daha Seth Haber Arşivi 0 24 Ekim 2014 11:39
Kalbimde Sayısız Cam Parçaları Süslü Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 05 Şubat 2009 10:38