IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Temmuz 2010, 22:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erdoğan MHP'yi ülkücü idamla vurdu!




Erdoğan MHP'yi ülkücü idamla vurdu!



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

12 Eylül'de gerçekleştirilen idamlardan örnek veren Başbakan Erdoğan, CHP, MHP ve BDP tabanına seslendi...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşurken 12 Eylül döneminde idam edilen solcu ve sağcı gençlerim isimlerini sayarken duygusallaştı. Konuşmasında özellikle askeri cunta dönemindeki idamlara değinen Erdoğan başta MHP olmak üzere CHP ve BDP tabanına seslendi..

HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü konuşmasının ilk bölümünde yine terör vardı. Erdoğan konuşmasına şöyle başladı:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Çukurca'da düzenlenen saldırıyla ilgili olarak "Olay sadece bir güvenlik meselesi değil. Olayın sosyolojik, psikolojik ve ekonomik boyutu" var diye konuştu. Erdoğan, bu konuda herkesin üzerine düşeni yapacağandan emin olduğunu söyleyerek 'Ben buna inanıyorum' dedi...


MUHALEFET AYAK BAĞI OLDU

Erdoğan, anayasa değişikliği çalışmalarında muhalefetin destek yerine köstek olduğu iddiasını şu sözlerle dile getirdi:

TBMM'de anayasa çalışmalarını yaparken muhalefet adeta sinirlerimizi test etme çabasına girdi. Muhalefet sadece gerilim çıkararak yasama faaliyetlerini yavaşlattı. Biz milletimizin menfaatine olan yasalarımızı çıkarmak için çaba gösterirken onlar bizi engellemeyi ve hızımızı kesmeyi hedeflediler. Onlar yapmayı değil yıkmayı destek olmayı değil köstek olayı tercih oldu. Muhalefet iktidarda olduğu zamanlarda da iş üretmedi ve ürütene de ayak bağı oldu.


MİLLETİN YÜZÜNE BAKAMAZDIK

Popülizmi tercih etmediklerini öne süren Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

Biz ülkemize ve bu millete sevdalıyız. Biz ne büyük ve mubarek bir yük taşımamızın şuuru içerisindeyiz. İdare edebilirdik, popülizme tevessül edebilirdik, risk almayabilirdik, başımızı ağırtmak istemeyebilirdik, bize dokunmayın dediklerinde bu meselelerle ilgilenmeyin dediklerinde geri adım atabilirdik. Ama o zaman milletimizin yüzüne bakamazdık. Bu milletin huzurunda başımız dik, alnımız ak hesap veremezdik.


MUHALEFET MİDAS'IN KULAKLARI GİBİ

Muhalefet partileri için 'Midas'ın kulakları gibi' nitelemesinde bulunan Başbakan, şu ifadeleri kullandı:

Hayal kırıklıklarına karşı çıktık. Hukuk dışı kirli örgütlenmelere karşı çıktık. Demokrasi, özgürlük, hak ve adalet mücadelesini tercih ettik. Bugün de milletin önüne ve oyuna getirdiğimiz anayasa değişikliği de bu büyük Türkiye mücadelesinin bir neticesidir. Anayasa değişiklik paketinin içindeki maddeler CHP, MHP ve BDP'nin üst yönetiminin, milletvekillerinin uykularını çok ciddi şekilde kaçırıyor. Bunlar Midas'ın kulakları öyküsünde oldukları gibi yalnız kaldıklarında ya kendilerine ya da yakın arkadaşlarına bu düzenlemeye karşı çıktıklarını itiraf ediyorlar.


SİZİN BİR FORMÜLÜNÜZ VAR MI?

Erdoğan muhalefete ilişkin olarak eleştirilerini sürdürdü ve şöyle seslendi:

Genel Kurul sürecinde anayasa değişikliğine ilişkin olarak tek bir somut gerekçe gösteremiyorlar. Neden hayır dediklerini neden bu değişimin karşısında durduklarını kendilerine de millete de izah edemiyorlar. Meseleyi şahsileştirmekten öteye gidemiyorlar. Anayasa değişikliğini karalamaya çalışıyorlar. Konuşmalarını iyi dinleyin, anayasa maddeleriyle ilgili bir şey söylediklerini duyamayacaksınız. Ülkenin her meselesinin çözümünü bu paketten bekliyorlar. Sizin işsizliğin çözümüne yönelik bugüne kadar söylediğiniz bir reçete, bir proje var mı?


YÜZDE 12'NİN ALTINA DÜŞECEĞİZ

Konuşmasında ekonomiye de değinen Erdoğan iddialarını şöyle sıraladı:

Kriz süresi içerisinde Amerika nereden nereye çıktı? AB ülkeleri nereye tırmandı? Türkiye ise şu anda nerede? Dünyanın en önemli ülkesi ABD şu anda 10 puana dayandı. Hamdolsun biz 12 puandayız. İspanya, Japonya, Rusya, İrlanda, AB üyelerine baktığınızda bunu görüyorsunuz. Nisan ayı verileri açıklandı. Mayıs, Haziran, Temmuz açıklanacak göreceksiniz, biz yüzde 12'nin çok daha altına düşeceğiz...

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
erdoğan, idamla, mhpyi, vurdu, ülkücü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Latif Erdoğan Fethullah Gülen'i kendi silahıyla vurdu Seth Haber Arşivi 0 01 Kasım 2014 00:55
Erdoğan Gillard'ın hediye ettiği topa kafa vurdu PassioN Haber Arşivi 0 26 Nisan 2012 19:29
Erdoğan, Baykal'ı Atatürk ile vurdu Kan Haber Arşivi 2 13 Nisan 2008 23:24