IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Temmuz 2010, 14:21   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Terörle mücadalede yeni yöntem




Terörle mücadalede yeni yöntem


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Sınır bölgelerindeki terörist sızmalarını köstebek önleyecek

Sınır bölgelerindeki terörist sızmalar ile bölgedeki birlik ve karakolların güvenliği için “köstebek” olarak adlandırılan uzaktan algılama sistemleri kullanılacak.



Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yürüttüğü ortak proje sayesinde terörist unsurların kırsal bölgelerdeki hareketlerini anında tespit etme imkanına sahip teknolojik sistemlerin kullanılması kararlaştırıldı.
SIZMA, SALDIRI VE SABOTAJ TEHDİTLERİ ÖNCEDEN HABER ALINABİLECEK
Yapılan çalışmalar neticesinde NATO birlikleri tarafından da kullanılan “Yer Konuşlu Uzaktan Algılama Sistemleri”nin sınır bölgesi ile bölgedeki operasyonel birlikler tarafından test edilmesi için düğmeye basıldı. Toprağa gömülü olarak gizlenen ve birbirinden farklı özelliklere sahip “köstebek” olarak adlandırılan sistem, sınır boyları, askeri tesis ve karakolların çevresi ile birliklerin geçici konuşlanma bölgelerine çok kolay ve hızlı kurularak, terörist unsurların her türlü sızma, saldırı ve sabotaj tehditleri uzak mesafeden önceden haber alınabilecek. Sistemin parçalarından biri olan sismik dedektörler, sahip olduğu hassas özelliklerle gömülü oldukları bölgede atılacak her adımın toprak üzerindeki titreşimleri, kızılötesi dedektörler de bölge üzerindeki hareketleri algılayacak.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

KOMUTA MERKEZİNE FOTOĞRAF VE GÖRÜNTÜ İLETECEK
Söz konusu titreşimlerin analizini de yapan sistem titreşimlerin hayvan veya insanlara ait olup olmadığını da rapor edecek. Aynı zamanda metallere karşı da duyarlı olan dedektörler, etkili olduğu alan içindeki silahlı insan ve araçları da anında karargaha bildirecek.
İLK OLARAK DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DAKİ KRİTİK BÖLGELERDE KULLANILACAK
Bu arada sisteme entegre kameralar sayesinde kaydedilen fotoğraf ve video görüntüleri, alarm durumlarında komuta merkezine aktarılacak. Tamamen askeri standartlarda tasarlanan ve her türlü tehdit algılamalarını kablosuz olarak VHF bandında komuta merkezlerine iletme imkanına sahip olan sistemin, ilk olarak Doğu ve Güneydoğu'daki kritik bölgelerde kullanılması planlanıyor. Sistemle, hassas öneme sahip karakolların etrafları adeta elektronik bir çit ile donatılacak.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu arada bölgedeki mobil birliklerin çevre güvenliğinde de kullanılacak olan sistem, her türlü terörist unsurun arazideki hareket, yön ve sayılarını da, her türlü arazi ve iklim koşullarında komuta merkezlerine bildirecek. Proje kapsamında Türkiye'de üretilmesi planlanan sistemin kısa süre içinde tüm güvenlik birimleri ile askeri birlik ve binaların güvenliği için kullanılması hedefleniyo


ensonhaber
vtn

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
mücadalede, terörle, yeni, yöntem


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Terörle Mücadelede Yeni Yol Haritası Perius Asparagas Medya 1 07 Temmuz 2014 15:03
Terörle mücadelede yeni adımlar Feronia Haber Arşivi 0 26 Ekim 2010 11:32
'Terörle Mücadalede Mehmetçik' Sergisi. Lee Kültür ve Sanat 2 11 Nisan 2008 20:54