IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Temmuz 2010, 20:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bir anneden utandıran şikayeti




Yalova'da, 6 yaşındaki zihinsel ve ortopedik engelli kızıyla bindiği minibüsten ''çok yer kapladıkları'' gerekçesiyle indirildiğini iddia eden anne, şoför hakkında suç duyurusunda bulundu.

Spastik Engelliler Federasyonu Genel Sekreteri ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Arslanhan ile Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına giden anne Filiz Yıldırımkaya, minibüs şoförü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gazetecilere, 19 Haziranda Çiftlikköy ilçesinden Yalova kent merkezine gitmek için özürlü kızıyla minibüse bindiklerini belirten Yıldırımkaya, olayı şöyle anlattı:

''Minibüse bindikten bir süre sonra şoför, çocuk arabasını kapatmamı ve çocuğu da kucağıma almamı söyledi. Ancak çocuk arabası özürlü kızıma göre ayarlandığı için bunun mümkün olmadığını belirttim. Bunun üzerine şoför sinirlenip minibüsü durdurdu. Araçtan inmemizi isteyince neye uğradığımızı şaşırdık. Çaresiz araçtan inmek zorunda kaldık.''

Yıldırımkaya, engelli kızı ile bu tarz benzer durumlarla daha önceleri de karşılaştığını dile getirerek, minibüsten böyle bir gerekçeyle indirilmelerinin ise insanlık dışı bir muamele olduğunu savundu.

Filiz Yıldırımkaya, ilerleyen günlerde minibüs şoförü hakkında ''kişisel ayrımcılık suçlaması'' ile dava açacağını bildirdi.

Yıldırımkaya'nın avukatı Kadir Çalışkan da ortada bireysel hak ve özgürlükler anlamında işlenen bir suç bulunduğunu belirterek, ''Eşitlikler ilkesi burada açıkça ihlal edilmiş. Özürlü vatandaşlarımıza yönelik bu tarz uygulamalar maalesef başka illerde de oluyor. Buradan çıkacak sonuç, bu tarz olayların yaşanmaması için örnek teşkil edecektir'' dedi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anneden, şikayeti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kaçak su şikayeti Seth Haber Arşivi 0 12 Kasım 2014 07:27
Komşunun Şikayeti aLdiana İslamiyet 2 05 Şubat 2011 15:45