IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Temmuz 2010, 15:16   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
BDP yarın Dörtyol'a gidiyor




BDP yarın Dörtyol'a gidiyor

BDP Genel Başkanı Demirtaş: 4 gündür Dörtyol’da devlet yok

SUNAR/DİYARBAKIR, (DHA)

BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bakan, Vali ve Kaymakam nezdinde yaptıkları bütün girişimlerine rağmen 4 gündür devletin Hatay’ın Dörtyol ilçesinde varlığını gösteremediğini iddia etti. Demirtaş, “Kitlemiz ve partimiz daha önce hazırlanmış grupların harekete geçirilmesi ile hedef haline getiriliyor. Orada Türk-Kürt çatışması yoktur. Kürtlere yönelik saldırı vardır. Eğer Türk-Kürt çatışmasına dönüşmüyorsa bu bizim ve halkımızın sağduyusundan kaynaklanmaktadır” dedi. Çıkan olaylardan Hükümeti ve başbakan Erdoğan’ı sorumlu tutan Demirtaş, “PKK’ye karşı Kürt halkı rehin tutulmak isteniyor, şantaj yapılıyor. Biz yarın Dörtyol’a giderek barışı biz tesis edeceğiz” diye konuştu.
Bursa’nın İnegöl ile Hatay’ın Dörtyol ilçelerinde meydana gelen olayları değerlendiren BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Diyarbakır il binasında basın toplantısı düzenledi. BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak ve BDP Grup Başkan Vekili Ayla Akat Ata’nın da katıldığı toplantıda konuşan Demirtaş, Bakan, Vali ve Kaymakam nezdinde yaptıkları bütün girişimlerine rağmen 4 gündür devletin Hatay’ın Dörtyol ilçesinde varlığını gösteremediğini iddia etti. Demirtaş, “4 gündür Dörtyol’da devlet yok. Devleti harekete geçiremiyoruz. Türkiye toplumunun içerisinde sürüklendiği tehlikeli duruma dikkat çekmek istiyoruz. Yaşanan olaylar kızgın ve öfkeli bir grubun tepkisi olmadığını hükümetin bakış açısından anlamış durumdayız. Bir süredir partimiz ve halkımız hedef alınarak linç kampanyalarından geçiriliyor. Bunu siyasi zemini Başbakan’ın söylemleri hazırlıyor. Kitlemiz ve partimiz daha önce hazırlanmış grupların harekete geçirilmesi ile hedef alınmaktadır. Polis ve polisin gözetiminde parti binalarımız yakılıyor. İtfaiye araçları bile yangına müdahale etmiyor. İşyerleri yakılıp yağmalanıyor. Bütün bunlar hükümet ve emniyetin önünde gerçekleşiyor. Bunun bilinçli bir politika olduğu ortaya çıktı” dedi.

PKK’YA KARŞI KÜRT HALKI REHİN TUTULUYOR

BDP Genel Başkanı Demirtaş, PKK’ya karşı Kürt halkının rehin tutulup ve şantaj yapıldığını da ileri sürerek, “Kürtlere rehin muamelesi yapılıyor” diyen Demirtaş, polisin Kürtlere karşı linç girişimlerini seyrettiğini öne sürerek şunları söyledi:
“İçişleri Bakanı 4 gündür Adana’da Dörtyol’u ziyaret etmiyor, müdahalede bulunmuyor. Bu çok tehlikeli bir oyundur, bunu Hükümet oynuyor. Maraş, Sivas Çorum’da oynanan oyundan daha da derindir. Ciddi barış girişiminde bulunulması lazım. Saldırıya uğrayanlar sırf Kürt oldukları için saldırıya maruz kalıyor. Yaşanan çatışmalarda ister polis olsun, ister gerilla olsun oradaki halkımızda acı duyduğunu ifade ediyor. Ama, Hükümet konuyla ilgili tek bir açıklama yapmıyor. 4 gündür bir ilçe katliam ile karşı karşıyadır. Sayın Başbakan bu olay Gazze’de olsaydı, kameraların karşısına geçerek ağlardı. Müdahale etmiyor, bakanlarını göndermiyor. 4 gündür devlet 400-500 kişilik grubu durduramadığını söylüyor. Ama Silopi’de barış isteyen binlerce insanı ve hatta Milletvekillerimizi döverek dağıtabiliyor. Ortada devlet, hükümet ve AKP provokasyonu var. İşin siyasi sorumlusu hükümettir.”

BARIŞI ORAYA GİDEREK BİZ TESİS EDECEĞİZ

İnegöl ve Hatay Dörtyol’da meydana gelen olayların medyada veriliş biçimini de eleştiren Demirtaş, kullanılan dilin şiddeti körüklediğini belirtti. Haberlerde, sanki orada bir grup kızgın vatandaş ile bir grup düşman halkının çatışması gibi gösterildiğini söyleyen Selahattin Demirtaş, “Bakan ve Vali de böyle söylüyor. Bu çok tehlikeli bir durumdur. Medyanın kullandığı dil barış dili değildir. Dörtyol’da devlet yok. Katliam gerçekleşmesini izleyecek değiliz. Yarın Eşbaşkanlarımızla ve barış isteyen STK temsilcileriyle Dörtyol’a gideceğiz. Barış mesajlarını götüreceğiz. Barışı orada bizler tesis edeceğiz. BDP olarak etnik milliyetçiliği körükleyenlere ve yaşatılmak istenen katliama izleyici olmayacağız. Böylesi bir tabloyu asla kabul etmiyoruz. Halkımızın sahipsiz olmadığını bilinmesini istiyoruz. Hükümet ateşle oynamasın, Başbakan neden etnik çatışma çıkardığını çıkıp herkese açıklasın” diye konuştu.

ÇATIŞMA VE ÖLÜMLERİN SORUMLUSU BDP VE KÜRTLER DEĞİL

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yaşanan çatışmaların ve ölümlerin sorumlusu BDP ve Kürt halkı olmadığını da ifade ederek, “Biz ölümlerin durmasına yönelik çaba sarf ediyoruz. Ölümlerin sorumlusu AKP’dir. Bu ülkenin acil barışa ihtiyacı vardır” dedi. Orada Türk-Kürt çatışması olmadığını Kürtlere yönelik saldırı olduğunu belirten Demirtaş, “Kürtlere yönelik 4 yılda 50 linç olayı gerçekleştirilmiştir. Eğer bu Türk-Kürt çatışmasına dönüşmüyorsa, partimizin ve halkımızın sağduyulu çabasından kaynaklanıyor. Herkesi sadece barış için Dörtyol’a davet ediyoruz” dedi


vatan

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bdp, dörtyola, gidiyor, yarın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ukrayna'da halk yarın sandık başına gidiyor Seth Haber Arşivi 0 25 Ekim 2014 16:16
Hatay Dörtyol İlçesi efLatun Akdeniz Bölgesi 1 09 Aralık 2011 00:47
BDP konvoyuna Dörtyol yasağı Lucifer Haber Arşivi 0 29 Temmuz 2010 14:21
Dörtyol yeniden karıştı Feronia Haber Arşivi 0 27 Temmuz 2010 12:07
Dörtyol'da 34 kg eroin ele geçirildi Cemalizim Haber Arşivi 0 18 Ağustos 2008 13:41