IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Temmuz 2010, 15:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erdoğan'ın da bilgileri çalınabilir!




Dünyanın en zengin isimleri arasında yer alan Microsoft'un kurucuları Bill Gates'in maillerine ulaşarak kendi kişisel sitesinde tüm dünyaya sergileyen Türkiye'nin tescilli ilk hackeri Tamer Şahin şimdilerde ise tartışmalı Merkezi Nüfus İşletim Sistemi'ni eleştirdi.
Şahin, sistemin yeterli oranda güvenlik çemberi olmadığını iddia etti. Sanal dünyada kendini beyaz korsan olarak nitelendiren Tamer Şahin; "e-Devlet çemberi yeterli güvenilirliğe sahip olmadığı için TC. kimlik numarası ile başbakanı bile istediğiniz herhangi bir sözleşmeye kefil edebilirsiniz" dedi.

İnternet servis sağlayıcı Superonline'ı çökertmesi ve Osmanlı Bankası'nın sitesini 'hack'leme iddialarının ardından Microsoft'un kurucuları Bill Gates ve Steve Ballmer'ın e-posta kutusuna girerek mesajlarını okuyarak kendi kişisel sitesinde tüm dünyaya sergileyen Türkiye'nin tescilli ilk hackeri Tamer Şahin, önemli uyarılarda bulundu. Türkiye`nin kamu işlemlerinin internet üzerinden yapılmasını sağlamaya yönelik prestij projesi MERNİS'e büyük yatırım yapıldığını ancak ölü doğan bir proje olduğunu
söyledi.

Vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulması olarak tanımlanan e- Devlet sistemindeki güvenlik zafiyetini açıklayan Şahin, şöyle konuştu: "Devlet vatandaşlarının kişisel bilgilerine fazla özen göstermiyor. Yaklaşık 75 milyon Türk vatandaşının adres, telefon bilgileri, TC kimlik numaraları internet üzerinden bazı kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirildi. Bu işlemi yapanlar ticari kazanç sağlamak amacıyla bazı programlar haline getirerek belli avukatlık bürolarına veya farklı insanlara satışını gerçekleştiriyorlar."

Yapılan işlemin çok yeni bir olay olmadığını açıklayan Şahin, TC kimlik numarası ile ilgili yaşanan güvenlik zafiyetinin yıllardır devam ettiğini belirterek şunları söyledi: "TC kimlik numarası ile insanlar soyağaçlarını çıkarmak, Kişisel bilgileri elde etmek ve insanların fotoğraflarına kadar ulaşılabilir boyut kazanmış durumda. Bu anlamda devlet büyük yatırımlar yaparak MERNİS Projesini geliştirdi. Ancak bu da ölü doğan bir proje oldu.Çünkü devlet yeterli güvenilirlik açısından proje tatminkar olmadı."

"e-DEVLET ÇEMBERİ YETERİ KADAR KORUNMUYOR"

e-Devlet çemberinin yeteri kadarı ile korunmadığını iddia eden Tamer Şahin kötü niyetli insanların hackleme işlemi ile bilgisayarlara saldırması ya da hidrojen bulaştırması ile tüm vatandaşların kişisel bilgilerine ulaşmanın mümkün olduğunu söyledi. Bir kişinin TC kimilik numarası ve bir takım bilgilerini elde ederek o kişi adına telefon hattı çıkartmak, banka hesabı oluşturmak, kefil olarak göstermek ya da kredi kullandırmanın da art niyetli kişiler tarafından basit yöntemlerle yapıldığını söyleyen
Şahin; " Başbakanı bile TC kimlik numarası ile kefil göstermek mümkündür" dedi.

HACKER ZİHNİYETİ DEĞİŞMELİ

Dünyada hackerliğin kırıp dökerek bozmak olarak algılandığını ifade eden Türkiye'nin ilk tescilli hackeri Tamer Şahin, şimdilerde çeşitli üniversitelerde hackerlık alanında kendini geliştirmek isteyen kişilere bilgi verdiğini söyledi. Şahin, aynı zamanda Türkiye ve yurt dışındaki bankalara, büyük telekom şirketlerine internet güvenliği konusunda danışmanlık hizmeti verdiğini açıkladı.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bilgileri, da


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistinli Erdoğan Şenaa'yı unutmadı! Desmont Haber Arşivi 0 28 Aralık 2014 18:13
Van İletişim Bilgileri Ecrin Doğu Anadolu Bölgesi 0 12 Kasım 2011 10:45
@Gmail 'iniz çalınabilir! Ocean Güvenlik Açıkları 0 25 Ağustos 2008 00:43