IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Temmuz 2010, 14:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CHP'den muhtıraya suç duyurusu




ANKARA- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın iktidarları döneminde yargılanacağını söyledi, ama CHP Konya Milletvekili Atilla Kart daha erken davrandı.

Kart, 27 Nisan e-muhtırası ve Başbakan Erdoğan ile dönemin Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ın Dolmabahçe buluşmasını yargıya taşıyacaklarını açıkladı. Hukukçu olan Atilla Kart’ın hazırladığı suç duyurusu hafta başında yapılacak.

Kart suç duyurusuyla ilgili İNTERNETHABER’in sorularına şu yanıtları verdi:

Neden suç duyurusunda bulunacaksınız?

AKP iktidarında kurum ve kuruluşlar çalışmıyor. Resen harekete geçmesi gereken organlar geçmiyor. Sıradan siyasi olaylarda bile durumdan vazife çıkaran Cumhuriyet Savcıları kritik olaylarda ağızlarını açmıyor, sus pus oluyor. Büyükanıt 27 Nisan bildirisi sonrası ben yaptım arkasındayım diyor. Sonra Başbakan Erdoğan’la bir araya geliyorlar. Fiili bir protokol imzalanıyor, sonra da bizimle mezara gidecek diyorlar. Sanki diktatörlük. Sanki padişahlık. Veziri-azamla komutan bira araya geliyor.

Burada çok suç ilişkisi var. Hem Genelkurmay Başkanı hem de Başbakan için. Başbakan da bu suç ilişkilerinin üstüne gitmiyor. Bütün bunları göz önüne alarak suç duyurusunda bulunulmasının zorunluluk olduğunu düşünüyorum.

SIRADAN BİR SUÇ DUYURUSU OLMAYACAK

Ne zaman yapmayı planlıyorsunuz?

Haftanın başında suç duyurusunda bulunacağım. Partimin söylem ve eylemlerini doğrulayan bir suç duyurusu. Türkiye’de değerler karmaşası, aşınması kirliliği var. Bunları ortaya çıkarmak gerekiyor. Sıradan bir suç duyurusu olmayacak. Emek verilen bir suç duyurusu olacak.

Siz de muhtıra verildiğinde milletvekiliydiniz. Daha önce neden yapmadınız?

Kurum ve kurallar çalışmıyor. Yasal bir aşamaya gelmesi gerekiyordu. Öylesine bir korku ve baskı iklimi var ki cumhuriyetin savcıları görevlerini yapamaz hale getirildi. Bunları önce de ifade ettik. Belli bulgu ve unsurların ortaya çıkması gerekiyordu.

İKİLİ ARASINDA BİR MUTABAKAT OLUŞMUŞ

Elinizde şimdi somut bulgu var mı?

Ortaya çıkan Genelkurmay Başkanı ve Başbakanın danışıklı bir işbirliği içinde oldukları. Bu ilişkinin de Anayasal sistemi hedef aldığı. Gelişmeler bunu gösteriyor. Genelkurmay Başkanı ben yazdığımın arkasındayım dedi. 4 Mayıs’ta görüşme yapılıyor. O görüşmede siyasi sürece yönelik olarak pazarlıkların yapıldığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin komutasına yönelik yapılacak soruşturmalar dahil olmak üzere bir mutabakatın sağlandığı gelişmeleri ortaya çıkıyor. 3 saat görüşüp bu iş mezara kadar gidecek diyorsa orada demokrasi adına vahim bir tablo var demektir.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
chpden, muhtıraya, suc


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Suç Duyurusu Kacak Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 23 Ağustos 2011 23:32