IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Temmuz 2010, 14:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gazi Gediktepe'de o geceyi anlattı




Gediktepe mevzisinde o da vardı. Teröristlerle adeta göğüs göğüse savaştı. O şimdi terhis oldu ama o dehşet gecesi hayatının sonuna kadar unutamayacak. Arkadaşlarının şehit oluşunu sürekli rüyasında görüyor..
Saldırı sonrası Başbakan Erdoğan, yaralanan askerleri ziyaret etmiş Yurt'u da böyle öpmüştü..

Kafasında şarapnel parçasıyla yaşayan ve gectiğimiz hafta terhis olan gazi asker Necati Yurt, dehşet gecesisini Habertürk gazetesine anlattı:

"5 SAATLİK YÜRÜŞ SONRASI GEDİKTEPE'YE ÇIKIYORDUK"

"Tekeli taburunun üst bölgesine operasyona gidiyorduk. 110-120 kişi olarak taburdan çıktığımızda 5 saat gibi bir yürüyüşten sonra Gediktepe mevkisine ulaşıyorduk.

15 GÜN MEVZİDE KALIYORDUK
Burada mevzilenip sınırımızı koruyor, yaklaşık 10-15 gün kalıyorduk. Tabura inip 3-5 gün dinlenip yeniden üst bölgesine gidiyorduk. Saldırıdan önce devreler olarak faaliyetimiz vardı. Kurban kestik mevlit okuttuk. Ardından yine 5 saatlik yürüyüşle Gediktepe'ye çıktık.

"İLK ATIŞTA ARKADAŞLARIM ŞEHİT OLDU"

Saat 22.00'de termal kameralarda bir kişilik görüntü vardı. Saat 23.00-23.30 gibi bu kez görüntü 5 kişi oldu. Saat 01.00-01.30 gibi teröristler biksi ve roketlerle saldırıya başladılar. Mevzide 5 kişiydik. Mevzimiz saldırıya müsait olduğundan yoğun ateş altında kaldık. Başımızı bile kaldıramıyorduk. İlk atışta yanımdaki Sülayman ile Ramazan şehit oldular.

"TURNİKE YAPTIM AMA"

Süleyman yaralıyken yaşatmlak için turnike yaptım ancak başaramadım. Saat 04'te Kobra helikopterler geldi. Teröristler kaçmaya başladı. Saat 07.00-08.00'e kadar atışlar devam etti. Ben de başıma saplanan şarapnel parçasıyla yaralanmıştım. Yaralı olan takım komutanı üsteğmeni hepikoptere bindirdim sonrasını hatırlamıyorum. Gözlerimi açtığımda hastanede kolumda serumdaydım."

"ETKİSİNDEN KURTULAMADIM"

Kafasındaki şarapnel parçasının kendisini çok rahatsız ettiğini ifade eden Yurt, hala askerdeyken çıktıkları operasyonların etkisinden kurtulamadığını belirtti. Yurt, "terhis oldum ama arkadaşlarımı devamlı telefonla arayıp görüşüyorum" dedi.

"DEVLET İŞ VERSİN"

Terhis olduktan sonra devletin kendisini yalnız bıraktığını söyleyen Yurt, "En azından devletimizin yaşamımı sürdürmem için bana herhangi bir devlet dairesinde iş vermesini isterim. Alın terinle çalışıp yuva kurmak istiyorum, bir kenara atılmak istemiyorum" diye konuştu.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anlattı, gazi, geceyi, gediktepede


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Eşini boğarak öldüren kadının çocukları o geceyi anlattı Seth Haber Arşivi 0 27 Haziran 2014 09:49
Gediktepe'deki fotoğrafın anlamı değişti PassioN Haber Arşivi 0 08 Ocak 2012 12:14