IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Ağustos 2010, 08:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şok iddia: Yüksekova'da özerk bölge








PKK'lı bir grubun Yüksekova'da Esentepe Mahallesini özerk bölge ilan ettiği ileri sürüldü.


Osman Baydemir'in Demokratik Özerklik talebinin yanısıra Türk bayrağı yanında "Kürt bayrağı dalgalansa ne olur?" demesinin üzerinden 48 saat geçmeden, kendilerine "Gever Öz Savunma Güçleri" adını veren PKK'lı bir grubun Yüksekova'da Esentepe Mahallesini özerk bölge ilan ettiği ileri sürüldü.
Gazeteport'un haberine göre Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in Tunceli'de Türk Bayrağının yanında Kürtleri de temsil edecek olan "Kürt bayrağı da bulunsa ne olur?" demesinin hemen ardından kendilerine "Gever Öz Savunma Güçleri" adını veren bir grup PKK'lı Yüksekova'nın Esentepe Mahallesini "Özerk Alan" ilan ettikleri ileri sürüldü.
PKK'ya yakınlığı ile bilinen çeşitli internet sitelerine haber olarak düşen bu bilgi üzerine görüştüğümüz Yüksekova Belediye Başkanı olayı duyduğunu ancak doğru olup olmadığını söyleyemeyeceğini belirtti. İlçe Emniyet Müdürü de olayı kesin bir dille yalanladı.
YÜKSEKOVA'DA ÖZERK MAHALLELER
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in "Demokratik Özerklik" açıklamasının hemen ardından yaşanan gelişmeler, önümüzdeki günlerde Kürt sorununun yönü konusunda önemli ipuçları vermeye başladı.
PKK'ya yakın haber siteleri, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kendilerine "Gever Öz Savunma Güçleri" adını veren PKK'lıların bazı mahalleleri "Özerk Alan" ilan ettiklerini ve buralara giriş çıkışların kontrol altında tutulduğunu iddia etti.
Kendilerine "Gever Öz savunma güçleri" adı veren grupların başta Esentepe Mahallesi olmak üzere 11 mahallede yollara barikat kurarak yürüyüş düzenlediği iddia edildi. BDP'lilerin müdahalesine rağmen yürüyüşünü sürdürdüğü belirtilen PKK'lı grubun, mahallede nöbet tutarak asker ve polisle çatıştıkları da ileri sürüldü.
MAHALLELERE YENİ ADLAR VERDİKLERİ İDDİASI
PKK'ya yakın sitelerde yer alan habere göre isimleri de değiştirildiği ileri sürülen mahallelerin isimleri şu şekilde; "Yeşildere Mahallesi (Şehit Eşref Mahallesi), Orman Mahallesi (Şehit Agit), Güngör Mahallesini (Şehit Mazlum), Yeni Mahalleyi (Şehit Jiyan), Cumhuriyet Mahallesi’ni (Çarçella), Dize Mahallesi (Şehit İslam), İpek Mahallesi’ni (Zerzan), Kaniheyder Mahallesi’ni (Zap), Kışla Mahallesi (Baz) Mahallesi"
Kendilerini “Gever Öz savunma güçleri” olarak adlandıran PKK'lı grup önceki gece boyunca ilçe merkezinde yollara barikatlar kurarak yürüyüş düzenledi. BDP’lilerin girişimlerine rağmen dağılmayan PKK'lı grup daha sonra Yüksekova-Van Karayolunu trafiğe kapattı.
Daha sonra Şehit Beritan olarak değiştirdiklerini açıkladıkları Esentepe Mahallesi’ne giden terörist grup ateşler yakarak eylemlerini sürdürdürerek; “Biji Serok Apo”, “PKK halktır halk burada”, “Kürt halkı baskılara sesiz kalmayacak” sloganlarını atan terörist grubun daha sonra mahallerde bildiriler dağıttığı ileri sürüldü. Polisin PKK'lı grupların gösteri yaptığı mahallelerde gösterici grupları dağıttığı ve direnenleri gözaltına aldıkları da gelen haberler arasında.
KAYMAKAMA ULAŞAMADIK
İddiları sormak üzere aradığımız Yüksekova Kaymakamına mesai saatleri içinde olmadığından dolayı olduğundan kendisine ulaşamadık. Yüksekova Kaymakamlığında yer alan Özel kalemine ait olan telefon bir türlü açılmayınca biz de ilçedeki diğer yetkilileri aradık.
İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ NE DEDİ?
Kendisi ile görüştüğümüz Yüksekova İlçe Emniyet Müdürü Seçkin Başsüllü ise bu iddiları kesin bir dille reddetti. Gazeteport olarak internette PKK'ya yakın olarak bazı internet sitelerinde Yüksekova'da bazı mahallelerin "Özerk Alan" ilan edildiğini duyduğumuzu bu iddiların gerçek olup olmadığını sorduğumuz Seçkin Başsüllü "Sizce böyle bir şey olabilir mi?" diye sorumuza soru ile karşılık verdi.
BELEDİYE BAŞKANI "İDDİALARI DUYDUM"
Yüksekova'da bazı mahallelerin "Özerk Alan" ilan edildiği iddialarını yönettiğimiz Yüksekova'nın BDP'li belediye başkanı Ruken Yetişken ise Gazeteport'un sorularını şu şekilde yanıtladı. "Evet bu iddiaların bazı internet sitelerinde yer aldığını biliyorum. Ancak ben bu iddialar yalan veya doğrudur diyemem. Ben işime bakıyorum" dedi. Gazeteport olarak "Bu iddialar sizi rahatsız etti mi?" sorusunu yönettiğimiz Ruşen Çalışkan "Tabi ki etti. Ben buranın seçilmiş bir belediye başkanıyım. Bu iddialardan tabi ki rahatsızım" dedi. "Bu iddiaları çevrenizde veya yetkililerle paylaştınız mı?" sorusuna ise "Ben işime gücüme bakıyorum. Benim işim başka" dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
iddia, yüksekovada, Özerk, Şok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yüksekova'da PKK gerginliği: 2 ölü MasteR06 Haber Arşivi 0 06 Aralık 2013 23:17
Bölge bölge dünyanın sigara tüketim haritası PassioN Haber Arşivi 0 22 Mart 2012 21:37
Bölge bölge Türkiye'nin yoksulluk haritası PassioN Haber Arşivi 0 25 Ocak 2012 20:52
Bölge bölge Türkiye'de hava durumu Juventus Haber Arşivi 0 10 Ağustos 2009 11:00
Yüksekova'da gerginlik Dilara Haber Arşivi 0 13 Eylül 2008 15:16