IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ağustos 2010, 11:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Koç ve Kyoto üniversiteleri ortak oldu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Koç Üniversitesi'nin Rumeli Feneri kampüsünü ziyaret eden Kyoto Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hiroshi Matsumoto ile beraberindeki yedi kişilik heyet, Koç Üniversitesi Rektörü Umran İnan, rektör yardımcıları ve dekanlar ile görüşerek geniş bir yelpazede ortaklıklar kurma konusunda anlaştılar.

Anlaşmalar kapsamında, iki üniversite arasında çeşitli araştırma ortaklıkları, Mühendislik, Fen, Tıp ve Sosyal Bilimler Fakülteleri kapsamında çalışmalar gerçekleştirilecek. Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü ile Kyoto Üniversitesi ortaklaşa konferanslar düzenleyecek. Ayrıca Koç Üniversitesi öğretim üyeleri sebatik izinler için de Kyoto Üniversitesi'nde çalışmalarını yürütebilecekler.

2010 yılının Türkiye'de "Japon Yılı" olarak kutlanması nedeniyle de büyük önem taşıyan görüşmelerde kurgulanan değişim anlaşmasıyla Koç Üniversitesi öğrencileri, 13 farklı fakültesinde 25 programı yabancı öğrencilere ve araştırmacılara İngilizce olarak sunan Kyoto Üniversitesi'nde modern eğitim sürecinden geçerken, uluslararası tecrübe kazanma yolunda önemli adım atmış olacak. Koç Üniversitesi'ni ziyaret edecek olan Kyoto Üniversitesi öğrencileri de, Türkiye'de uluslararası nitelik taşıyan, yaratıcı,

Bağımsız ve objektif düşünebilen, liderlik vasıflarına sahip öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyen Koç Üniversitesi'nde eğitim alma şansını yakalayacak.

Öğrencilerin kişisel gelişim gösterip, kendilerini daha iyi tanımalarına, sorumlu ve uluslararası bireyler olmalarına yardımcı olmak amacıyla toplam 132 üniversite ile değişim anlaşması imzalayan Koç Üniversitesi bu anlaşmaların sayısını 2010-2011 akademik yılında 150'ye çıkarmayı hedefliyor. 2005-2006 yılında Koç Üniversitesi'nden 30 öğrenci, anlaşmalı üniversitelerde eğitim görmüş ve 15 öğrenci de yurtdışındaki anlaşmalı üniversitelerden Koç Üniversitesi'ne gelmişti.

Üniversitenin 4 sene içerisinde, öğrenci değişimi konusunda kazandığı ivme sayesinde bugüne kadar toplam 563 öğrenci Koç Üniversitesi değişim programlarından faydalandı. Anlaşmalı okullardan Koç Üniversitesi'nde eğitim görmeye gelen toplam öğrenci sayısı ise 667'ye ulaştı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
koc, oldu, ortak, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Deutsche Postbank'a ortak oldu Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Eylül 2008 19:38
eBay GittiGidiyor'a Ortak OLdu Gravity Haber Arşivi 0 10 Mayıs 2007 21:32