IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Tarihi sarayda caz notaları (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/347704-tarihi-sarayda-caz-notalari.html)

Caddeci 11 Ağustos 2010 12:07

Tarihi sarayda caz notaları
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Müslüman caz sanatçılarının en büyüklerinin ağırlandığı Ramazan’da Caz,
cazseverlere unutulmaz anlar yaşatacak. İstanbullu cazseverlerin yakından tanıdıkları sanatçılar, bu kez genış katılımlı konserlerle, her kesimden izleyiciye ve geleceğin cazseverlerine seslenecek. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Ramazan’da Caz, Tunuslu sanatçı Anouar Brahem’in ardından Ahmet Jamal ile devam edecek. Jamal, 17 Ağustos Salı akşamı Topkapı Sarayı’nda İstanbullular’a guzel bir müzik ziyafeti çekecek.


JAZZ MASTERS ÖDÜLÜ


Ahmet Jamal, müzik hayatına 3 yaşındayken piyano çalarak başladı. 7 yaşında Afrikalı-Amerikalı şarkıcı ve öğretmen Mary Caldwell Dawson ile çalışmaya başladı, sonra da piyanist James Miller’la çalışmalarını sürdürdü. 14 yaşında müzisyenler sendikasına katıldı. Ahmad Jamal, George Hudson Orchestra ile turneye çıktıktan sonra Joe Kennedy, Jr. ile çalışmalarını sürdürdü. Kayıt yapmaya da 1951 yılında, ‘Ahmad’s Blues’ ile başladı. ‘Billy Boy’ aranjmanı gibi ‘Ahmad’s Blues’ da büyük ilgi gördü. Kendi bestesi ‘New Rhumba’, Miles Davis dahil, pek çok başka müzisyen tarafından icra edildi. Sanatçı, 1994 yılında Jamal Ulusal Sanat Vakfı’nın American Jazz Masters ödülünü aldı. Aynı yıl, Yale Üniversitesi’nde Duke Ellington Öğretim Üyesi ilan edildi.

YENİLİKÇİ YAKLAŞIM


Miles Davis üzerinde büyük etkisi olan Ahmad Jamal, hem müzisyen meslektaşlarını, hem de plak satın alanları yenilikçi, minimalist yaklaşımıyla, sevdiği piyano üçlüsü formatının çok ötesinde etkiledi. Aranjör olarak, küçük grupları orkestra koşullarında düşünmüş, gruplara önderlik etmiş, çalışıyla bir ekonomi modeli oluşturmuştur. Sanatçı, son albümü ‘Quiet Time’da ustalığını bir kez daha kanıtlıyor.

Konser, 17 Ağustos Salı, saat 21.00'de, Topkapı Sarayı'nda. Bilet: Minder Tam:

45 TL, Minder öğrenci: 30 TL, Numaralı sandalye tam: 67 TL, Numaralı sandalye öğrenci: 32 TL. Biletler Biletix satış noktalarında.



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:11.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net