IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Bir ateşkes çağrısı da Ankara'dan (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/347778-bir-ateskes-cagrisi-da-ankaradan.html)

Lucifer 11 Ağustos 2010 18:39

Bir ateşkes çağrısı da Ankara'dan
 
BDP'nin çift taraflı ateşkes çağrısına Ankara'dan da destek geldi. Ankara'da bir araya gelen 162 sivil toplum örgütü, “Kürt sorunun demokratik çözümü için TSK operasyon yapmamalı, PKK eylemlerine son vermeli” çağrısında bulundu.

İHD Genel Merkezi’nde bir araya gelen sivil toplum örgütleri adına açıklamayı Halkevleri Onursal Abdullah Aydın okudu. Aydın şu çağrıda bulundu:

“Ankara’da bulunan dernekler, sendikalar, odalar, çevreler, platformlar olarak tarafları çatışmaları bir an önce durdurmaya ve siyasal çözümün önünü açacak bir barış iklimi oluşturmaya çağırıyoruz. Kürt sorununun demokratik çözümü için, öncelikle çatışmasızlık ortamı sağlanmalı, silahlar susmalı ve parmaklar karşılıklı olarak tetiklerden çekilmelidir. TSK operasyon yapmamalı ve PKK eylemlerine son vermelidir. Kalıcı bir çözümü mümkün kılmak için diyalog süreci başlatılmalı ve bu süreçten kendini çözümün tarafı olarak gören hiçbir aktör dışlanmamalıdır. Çatışmaların son bulabilmesi için yasaklardan arınmış bir diyalog ortamı oluşturulmalı ve inisiyatif sahibi şahsiyet ve dinamiklerin önerileri önyargısız olarak tartışılabilmelidir.”


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:45.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net