IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ağustos 2010, 11:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Elektrik ihalesine Oda darbesi




Elektrik Mühendisleri Odası, 3.5 milyar $ beklenirken 5.8 milyar $'lık rekor fiyatla özelleştirilen 4 elektrik dağıtım bölgesinin ihalesini "kamu yararı olmadığı" gerekçesiyle yargıya taşıyor.

Sabah gazetesinin haberine göre, Mimarlar Odası gibi Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) da ekonomide dava terörü estirmeye hazırlanıyor. EMO, 9 Ağustos'ta gerçekleştirilen ve 3.5 milyar dolar öngörülürken 5.8 milyar dolar rekor gelir elde edilen Boğaziçi, Gediz, Trakya ve Dicle elektrik dağıtım bölgesi ihalelerini "kamu yararı olmadığı" gerekçesi ile yargıya taşımayı planladığını açıkladı.

EMO'dan yapılan açıklamada ihalelerin şeffaf yapılmadığı, rekabet ortamının yaratılmadığı iddia edildi. EMO, dağıtım hatlarının özelleştirilmesinin kamu tekelinin özel tekele devri anlamına geldiğini, bunun kamu yararına aykırı olduğunu ileri sürdü. Elektrik dağıtım bölgelerinin 25 yıllık hizmet imtiyazını özel sektöre devreden Türkiye, pazartesi günü tarihinin en başarılı özelleştirmelerinden birini gerçekleştirmiş, sadece Boğaziçi dağıtım bölgesi için verilen fiyat, TÜPRAŞ ve Telekom'un ardından Türkiye'nin en büyük 3. özelleştirmesi olmuştu.

15 BÖLGE İÇİN DAVA AÇTI

Elektrik Mühendisleri Odası, bugüne kadar özelleştirme ihalesi yapılan 15 dağıtım bölgesi için iptal davası açtı. Başkent ve Sakarya için açılan davalar reddedildi. Danıştay, sadece Aras bölgesinde yürütmeyi durdurma kararı verdi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yetkilileri, dağıtımın özel sektöre geçmesiyle elektrik fiyatlarının düşeceğini belirterek "Özel sektör kaçağı azaltmak zorunda. Azaltamazsa cebinden ödeyecek. Türkiye'de yılda 20 milyar kilovat saat kaçağa gidiyor. Bu yük sistemden atılınca fiyatlar iner" dedi.

"Danıştay'ın ülkeye faturası 2.6 milyar dolar"

Başbakan Tayyip Erdoğan, muhtelif zamanlarda Danıştay ve idari mahkemelerin özelleştirmelere yönelik kararlarını eleştirdi. 31 Temmuz'da Adana mitinginde konuya değinen Erdoğan, özelleştirme uygulamalarının engellendiğini belirterek, "Danıştay'ın tamamen ideolojik yaklaşımla 6 özelleştirme ihalesini oyalayarak Türkiye'ye ödettirdiği fatura 2.6 milyar dolar. Danıştay hiçbir bedel ödemiyor. Danıştay'ın ülke gibi bir derdi yok" demişti.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
darbesi, elektrik, ihalesine, oda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Doğalgaz ihalesine Ankara engeli PassioN Haber Arşivi 0 01 Mayıs 2012 10:42
3. köprü ihalesine teklif gelmedi PassioN Haber Arşivi 0 10 Ocak 2012 20:55