IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ağustos 2010, 19:06   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vakit’in haberi asılsız çıktı




Vakit’in haberi asılsız çıktı


Vakit’in Deniz Harp Okulu’nda gay askerler haberi asılsız çıktı

Yapılan soruşturmada Deniz Harp Okulu'nda eşcinsel eğilimli öğrenciler olduğunu öne süren Vakit gazetesinin haberi asılsız çıktı. İmzasız haberle ilgili olarak hapis istemiyle dava açıldı



Hürriyet gazetesinden Ali Dağlar'ın haberine göre; Deniz Harp Okulu’nda eşcinsel eğilimli öğrenciler olduğunu öne süren haber ve imzasız ihbar mektubunda isimleri geçen 13 öğrenci, iki psikoloğun da bulunduğu askeri bir kurul tarafından sorgulandı. Sorgunun ardından ihbarın asılsız olduğuna dair bir rapor düzenlendi. Rapor, Vakit gazetesi ve internet sitesinin “Deniz’de Gay Tayfa Rezaleti” başlıklı haberi nedeniyle hazırlandı. Haberde, eşcinsel 30 öğrenciyle ilgili iddiaların örtbas edildiği iddia ediliyordu.
SORUMLU MÜDÜRE 2 YIL HAPİS İSTEMİ
Deniz Harp Okulu’nun istifa eden eski komutanı Tuğamiral Türker Ertürk, haberle ilgili suç duyurusunda bulunduktan sonra açılan kamu davasında, gazetenin Sorumlu Müdürü Ahmet Can Karahasanoğlu’nun kamu görevlisine hakaretten 2 yıl 8 ay hapisle cezalandırılması istendi. Devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama suçu yönünden Adalet Bakanlığı’nın izni gerektiğinden dosya ayrıldı. Ertürk’ün avukatı Timur İ. Şen, habere dayanak yapılan isimsiz ihbarın asılsız olduğunu tespit eden raporun ve aralıksız gönderilen imzasız ihbar mektuplarının soruşturmayı yürüten askeri başsavcılığa gönderildiğini söyledi.
ÖĞRENCİLER TEK TEK SORGULANDI
Avukat Şen, Vakit gazetesi ve internet sitesinde 12 Nisan’da yayınlanan haberde, müvekkilinin ve komutanı olduğu Deniz Harp Okulu’nun hedef alındığını savundu. Şen, 27 Mayıs 2009’da Öğrenci Alay Komutanı Dz. Kd. Alb. Fahir Gür başkanlığında, ihbar mektuplarında adı geçen öğrenciler ile iddiaların soruşturulması amacıyla bir heyet oluşturulduğunu belirtti. Heyette Deniz Harp Okulu psikoloğu, istihbarat subayları, tabur ve bölük komutanları ile sorgulama sırasında yardım için Deniz ve Öğretim Komutanlığı’ndan ikinci bir psikolog ve istihbarat subayları yer aldı. Şen, “19-20 Haziran 2009’da 13 öğrenci sorgulanmış, sonucunda adı geçen öğrencilerin Deniz Harp Okulu ile ilişkilerinin kesilmesine sebep olacak (eşcinsel eğilimde oldukları da dahil olmak üzere) delil elde edilememiştir. Bu sonucu içeren rapor ve soruşturma belgeleri, Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı’na gönderildi” dedi.
İHBARLAR DA, HABER DE İMZASIZ
Bakırköy 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın iddianamesinde, haberden de alıntı yapıldı. Haberde Deniz Harp Okulu’nda 32 öğrencinin bilgisayarında eşcinsel görüntüler tespit edilmesine rağmen okul komutanı Ertürk’ün olayı örtbas ettiği öne sürülüyordu. Ertürk için kullanılan “Şahsi tercihleri nedeniyle eşcinsel ilişkiye göz yumduğu” ifadesinin kişilik haklarına ağır bir saldırı niteliğinde olduğunu vurgulayan savcı, imzasız haberi kaleme alan kişinin gazeteye sorulmasına rağmen bildirilmediğini kaydetti. Karahasanoğlu’nun TCK 125/1-2-3-4 uyarınca 2 yıl 8 ay hapsi istendi. Aynı haberle Türk askerinin aşağılandığı şikayetiyle ilgili dosya ise Bakanlık izni için ayrıld


kaynak ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
asä±lsä±z, çıktı, çıktı, haberi, vakitâ��in


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hürriyet'in Makam aracı haberi asılsız çıktı Desmont Haber Arşivi 0 01 Mart 2015 11:30
Kayıp çocuklarla ilgili ihbar mektubu asılsız çıktı Feronia Haber Arşivi 0 05 Ekim 2010 13:20
Fransa'daki bomba ihbarı asılsız çıktı Lucifer Haber Arşivi 0 15 Ağustos 2010 21:09
26 yıllık cinayet planı asılsız çıktı Cemalizim Haber Arşivi 0 21 Şubat 2009 21:11