IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ağustos 2010, 04:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gündeme bomba gibi düşecek ses kaydı!




2010 yılı adli ve idari yargı yaz kararnamesi hala çıkamadı, çıkacak gibi de gözükmüyor. Zira HSYK, giderayak (referandumla anayasa değişiklik paketi evet oyu alırsa HSYK'nın yapısı değişecek ve yaklaşık bir ay sonra mevcut kurul ortadan kalkacak) kriz çıkarma derdinde.

HSYK, hükümeti çok zorda bırakacak ve giderayak Ergenekon davalarını garantiye alacak bir adım atmayı planlıyor. Yine korsan kararnameyi gündeme alıp bütün özel yetkili mahkemelerin hakim ve savcılarını değiştirmek, kritik davalara bakan heyetlere bu davaları sonuçsuz bırakacak hakim ve savcıları atamak istiyor. Bununla da kalmayıp tüm Başsavcı atamalarında da kendi yandaşlarını kritik yerlere atamak derdindeler. Öyle anlaşılıyor ki, kendilerini yargılanmaktan kurtarmak istiyorlar.

HSYK ve Yargıtay ve Danıştay'ın korkusu, hukuk dışı davranışların sorgulanacağı endişesi.

Diğer taraftan, dediklerini yine yaptıramazlarsa yani bakanlık direnç gösterirse bu kez masayı deviren kendileri olmak istiyorlar. Böylece geriye dönecekleri Yargıtay ve Danıştay'a biz elimizden geleni yaptık, suçumuz yok mesajı vermeyi ve bu tavrın da “hayır” oylarının artmasına yardımcı olacağını düşünüyorlar.

Kararname sürecinde HSYK'nın en büyük yardımcısı ise YARSAV. HSYK, görüşmelerini Ankara Hakim Evinde yürütüyor. YARSAV yöneticilerinin Hakimevi önünde görüntülenmesi dedikoduya sebep olur düşüncesiyle YARSAV ile kurul arasındaki diyaloğu Yargıtay üyesi Ali Orhan temin ediyor. Ali Orhan, son Yargıtay üyeliği seçiminde, hakkındaki çok sayıda şaibeye rağmen HSYK başkan vekili Kadir Özbek'in büyük gayretleri ile Yargıtay üyesi seçilmişti.

Başta HSYK üyesi Ali Suat Ertosun olmak üzere HSYK'nın Yargıtay'dan gelen üyelerinin bu tavırları aslında Yargıtay içinde de tepki konusu oluyor.

Diğer taraftan konumlarında hiçbir tartışma bulunmayan 1300 civarındaki hakim ve savcının ataması ise Kurulun Özel Yetkili mahkemelere müdahale etme isteği üzerinden halen bekliyor. Bu hakim ve savcıların eş ve çocukları da bundan oldukça mağdur.

Ancak, Ali Suat Ertosun ve Kadir Özbek; bu kararnamede “ya özel yetkili mahkemeler de halledilecek ya da hiçbir atama yapılmayacak” inadında. Olan diğer hakim ve savcılara oluyor.

KONUŞMA METİNLERİ


1.SES KAYDI


X Üye :
Var mı böyle bir şansı Kurul'un (HSYK'nın)

Ali Muhlis Karakaş:
Kararnameyi ?

X Üye : Kararnameyi.

Ali Muhlis Karakaş: Çıkarır.

X Üye :
Bakanlık, hazırlık yapmış ta …

Ali Muhlis Karakaş:
Yapmış ta, Ali Suat'lan (Ali Suat Ertosun) görüştüm ben, geçen gittim Kurul'a. Kadir Bey'len görüştüm. Muzaffer Abi işte, oğlunun davetiyesini veriyordu. Ya bu Ali Suat yine olay çıkarma derdinde.

X Üye : Ne diye ?

Ali Muhlis Karakaş: Önce diyor, şeyi halledelim diyor, özel yetkileri halledelim diyor… Adam manyak abi. Eeee, dedim kardeşim adamın, adamın ne günahı var ya dedim, şeyde, 5. bölgede… Sür gitsin avradını satayım… Yine böyle olay çıkarma derdinde ben sana söyleyeyim.

2.SES KAYDI


ALİ SUAT ERTOSUN:
Yani burada yargının derken HSYK'nın kabahati var. Çünkü HSYK daha ziyade şeylerle uğraştı, Yargıtay Üye seçimleriyle, Başsavcılarla, efendim, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlarıyla, Ticaret Mahkemesi Başkanlarıyla uğraştı.

ALİ SUAT ERTOSUN:
Ama şimdi… kendimize pay çıkarttığımızı zannetmeyin. Mesela biz şimdi, kararname önümüze geliyor, dikkat ederseniz, birbuçuk-iki ay inceliyoruz. İnanın rahatsız oluyorlar. Rahatsız oluyorlar. Yani bu kadar incelenmez diyorlar. Ne oluyor yav diyor, bize güvenmiyor musunuz diyorlar. İlk laf bu. İkinci laf, efendim, "Beş gün geçti, getirin imzalayı verelim ya. Ne var bunda yani. Adam alt tarafı filan yer savcılığından filan yer savcılığına gidiyor." Böyle basit şeyler, yakıştırmalar. Ama dediğim gibi, olayın A'sından başlicen, Z'sine kadar incelicen.

ALİ SUAT ERTOSUN:
Niye ? Dediğim gibi, biz bazı davalara el attık, bazı davalardaki hakim ve savcıları değiştirmek istemeye kalkıştık, sanki kuyruklarına basılmış gibi, tabiri caizse, efendim, feveran ediyorlar.

ALİ SUAT ERTOSUN:
Ama iddia ediyorum, mesela, Antalya Başsavcısını değiştirecez deyin, vallahi kavga etmezler. Etmezler! Ama, kalkıp da İstanbul'daki filan yer (Beşiktaş) savcısı filan savcı deseniz birbirine giriyorlar.

ALİ SUAT ERTOSUN:
Yani bilmiyorum bu saatten sonra ne yapılır ne yapılmaz. Tabi mücadele etcez yani. (Habervaktim.com)

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bomba, düşecek, gibi, gündeme, kaydı, ses


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Medcezir 57. Bölüm 1. ve 2. Fragman ile gündeme bomba gibi düştü AngeL Yerli Diziler 0 23 Ocak 2015 02:50
Küçük Gelin son bölüm gündeme bomba gibi düştü Seth Yerli Diziler 0 20 Ekim 2014 14:01
Kızılelma yine gündeme bomba gibi düştü Seth Yerli Diziler 0 25 Eylül 2014 16:29
|Sohbet Siteleri İçin Seo Paketi |Dizin Kaydı | Backlink | Makale Tanıtım | Zd Kaydı| BayMankeN Diğer Dizinler 0 10 Kasım 2012 03:12